Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΟ ΝΥΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ….



Ότι θέλεις βλέπεις κάθε μέρα σε αυτή την πόλη και ορισμένα πράγματα σου δίνουν την εντύπωση πως ή ο κόσμος έχει χάσει κάθε σχέση με την πραγματικότητα ή όσα βιώνουμε είναι μια ψευδαίσθηση που απέχει από το «σωστό»  δρόμο που ακολουθούν οι άλλοι. Φιλοσοφίες του δρόμου θα πείτε, αλλά εκεί έξω συμβαίνουν όλα και ορισμένα τόσο γρήγορα μάλιστα που δεν μπορούμε ούτε να τα προλάβουμε ή να ερμηνεύσουμε.
Κάπως έτσι έγινε όταν ξαφνικά μέσα στο αραιό πλήθος που ήταν χαμηλά στην Ερμού σήμερα ξεπρόβαλλε μια νύφη! Ναι μάλιστα μια νύφη - μια κοπέλα ντυμένη νύφη που περπατούσε μπροστά διαφημίζοντας μια εκδήλωση του οίκοι νυφικών που τη στόλισε και πίσω της πήγαιναν δυο νεαρά άτομα που μοίραζαν τις σχετικές προσκλήσεις.
Μια νύφη στην Ερμού σήμερα το πρωί μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη φορολογία ποτών και τσιγάρων και κυρίως για την αναδρομικής ισχύος φορολόγηση των γονικών και των άλλων των σχετικών με την οικογένεια παροχών, σίγουρα θα έκανε κάποια εντύπωση. Δεν ξέρω τι είχε γίνει παραπάνω από την Καπνικαρέα, αλλά εκεί στον τοίχο που προστατεύει την εκκλησία που βρήκε η νυφούλα να κουρνιάσει για λίγο να τη δει ο κόσμος δεν είδε, δεν πρόσεξε, δεν κατάλαβε όχι μόνο αυτή αλλά ούτε και οι συνοδοί της πως στην άλλη άκρη μια άλλη φιγούρα ντυμένη κι αυτή στα άσπρα έβγαζε μεροκάματο!


Κάθισα λίγο παρατηρώντας την απρόοπτη σκηνή και τις αντιδράσεις των ανθρώπων που οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν, φαίνεται από την πρωινή παραζάλη, περί τίνος επρόκειτο. Η συνάντηση της νύφης και του λευκοντυμένου επαίτη δεν κράτησε και πολλή ώρα καθώς δεν είχε και πολύ κόσμο στο δρόμο. Ως καλή επαγγελματίας η κοπέλα δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον ασβεστωμένο στη μούρη μελαψό άντρα που ήταν δίπλα της και περίμενε να πέσει κανένα κέρμα στη σακούλα που είχε μπροστά του.  Αυτός όμως με το αεικίνητο αριστερό του μάτι δεν άφησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τον έλεγχο των κινήσεων της και μόλις τον προσπέρασε ή νύφη ησύχασε και άρχισε να σφυρίζει ένα σκοπό να τον προσέχει ο κόσμος που όπως έδειχνε δεν είχε καμιά όρεξη να δει ούτε τον έναν ούτε την άλλη γιατί έπαψε να περιμένει ...άσπρες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου