Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ




 Λίγο παγωμένη είναι και η σημερινή μας καλημέρα, αλλά η φωτογραφία με τις άδειες κούνιες τις χιονισμένης παιδικής χαράς έχει και αυτή το νόημά της. Τούτο γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, ο μαραθώνιος οικονομικής υποστήριξης των πληγέντων από τον φοβερό σεισμό στην Αϊτή που διοργάνωσε η UNISEF σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Όπως ο παγωμένος χιονιάς δεν επιτρέπει αυτές τις ημέρες σε κανέναν να περάσει την ώρα του αιωρούμενος και απολαμβάνοντας στιγμές αμεριμνησίας, έτσι οι συνέπειες του  σεισμού στην Αϊτή δεν πρέπει να αφήσουν κανένας να μην συνεισφέρει το ελάχιστο από το πλεόνασμα ή το υστέρημά του, για την ανακούφιση των ανθρώπων που δεν έφτανε η άθλια μοίρα, ήρθε και ο Εγκέλαδος να τους αποτελειώσει.
Η καταστροφή τους ας γίνει το λαμπρό παράδειγμα της συστράτευσης όλων μας απέναντι στην φτώχεια και τη δυστυχία του διπλανού, του ξένου, του αδύναμου. Και η σκέψη αυτή να ριζώσει στην καρδιά μας και να συνοδεύει κάθε μέρα της ζωής μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου