Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΕ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ


Πήγα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το απόγευμα μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία. Ανέβηκα με τα πόδια ως εκεί από την Πανόρμου και καμάρωσα την ΚΝΕ να κατεβαίνει συντεταγμένη την Κηφισίας και μπροστά στο ζαχαροπλαστείο «Λούκουλο» μίλησα με πολλούς γνωστούς καλούς φίλους από τα παλιά και συναδέλφους.

Όλοι ήμασταν μουδιασμένοι από τα σημερινά γεγονότα και τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία μέχρι που τα γνωστά «παλληκάρια» με τις κουκούλες έδωσαν το σύνθημα με μια επίθεση στα ΜΑΤ να αρχίσουν να πέφτουν δακρυγόνα και άλλα χημικά στο πλήθος. Έτσι όλοι υποχωρήσαμε ατάκτως προς την Κηφισίας και ως θα έχετε δει φαντάζομαι στην τηλεόραση μετά πορευτήκαμε ως το Σύνταγμα με τα μάτια κλαμένα και τη μύτη να τσούζει δυνατά.

Δεν έχω σκοπό να κάνω ρεπορτάζ αλλά δυο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση θέλω να τα γράψω. Και τα δυο αφορούν τους γνωστούς «μπαχαλάκηδες» και έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δρουν αψηφώντας τον κόσμο που δεν πήγε εκεί να αναμετρηθεί με τα ΜΑΤ αλλά να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί για το σημερινό έγκλημα του Ισραήλ.

Γι’ αυτούς ήταν μια καλή ευκαιρία να αρχίσουν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ αδιαφορώντας για τις συνέπειες της αντεπίθεσης στους ανθρώπους που αρκετοί από αυτούς δεν ήταν από εκείνους που βγαίνουν κάθε μέρα στο δρόμο αλλά πήγαν εκεί από πραγματική αγανάκτηση. Ορισμένοι μάλιστα τους έβαλαν τις φωνές σαν τα «παλληκάρια» πήγαν να σπάσουν κάποιες τζαμαρίες για να εισπράξουν διάφορες βρισιές που λίγο πολύ είχαν να κάνουν με τον θλιβερό μικροαστισμό τους! Δεν συνέχισαν το σπάσιμο όχι γιατί άκουσαν τους μικροαστούς, αλλά γιατί δεν τους έπαιρνε για άλλους λόγους…

Εκείνο όμως που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν που είδα έναν από τους μπαχαλάκηδες να προσπαθεί να σπάσει την προτομή του Ναπολέοντα Ζέρβα που είναι χωμένη κάπου εκεί κάτω από τα δέντρα. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε να το κάνει αυτό, αμφιβάλλω αν ήξερε ποιος ήταν ο Ζέρβας και υποθέτω πως το έκανε μόνο για να το κάνει. Χτύπησε δυο τρεις – φορές το μεταλλικό κεφάλι του Ζέρβα με μια πέτρα αλλά καθώς φαίνεται πως είναι φτιαγμένο από καλό κράμα είδε πως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και τα παράτησε να πάει παρακάτω.

Παραδόξως εκείνη τη στιγμή δεν είδα κανέναν από το πλήθος να του φωνάζει γιατί καταστρέφει την προτομή γιατί φαντάζομαι όλοι ήξεραν σε ποιόν ανήκει…

2 σχόλια: