Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Οπωσδήποτε  και απήργησαν οι δημοσιογράφοι αφού πολλοί συνάδελφοι ήταν χθες το μεσημέρι αντί στη δουλειά τους, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας…

Τα αιτήματα είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και τα τσεκουρώματα που κάνει η κυβέρνηση στους μισθούς και τις συντάξεις καθώς και για την αβεβαιότητα στον εργασιακό χώρο. Πραγματοποιήθηκε δε χθες γιατί μετά τη μεγάλη ζημιά που έπαθαν τα ΜΜΕ στην απεργία της 5ης Μαίου με τους νεκρούς στη MARFIN θεωρήθηκε σωστό οι δημοσιογράφοι να μην συμμετάσχουν στην απεργία της 20ης Μαίου που ακολούθησε.


Η συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική για τα μέτρα της μισής οδού Βουκουρεστίου και τα πανώ των διαφόρων κλάδων των εργαζομένων φροντισμένα με καλογραμμένα συνθήματα.


Τα ΜΑΤ ήταν εκεί και σα να περίμεναν ποιος ξέρει πόσες ορδές από μπαχαλάκηδες, έκλεισαν με τρεις κλούβες τη Βασιλίσσης Σοφίας και παρατάχθηκαν μπροστά στη Βουλή.


Η κεφαλή της πορείας με τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των σωματείων ήρθαν σε απόσταση αναπνοής με τα ΜΑΤ αλλά θα ήταν αστείο να γίνει φασαρία.


Η αντιπροσωπεία πέρασε την είσοδο της Βουλής να παραδώσει τα σχετικά στους αρμοδίους κι εμείς περιμέναμε στον ήλιο πότε να βγουν να διαλυθούμε ήσυχα - ήσυχα.


Το πιο παράξενο πάντως ήταν και όλοι το πρόσεξαν ότι κανένας από τους γνωστούς σκύλους που ακολουθούν τις πορείες δεν έδωσε σημασία χθες στους δημοσιογράφους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου