Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ


Μπορεί να έχει τα μαύρα χάλια της η πόλη και η διάθεσή μας καμιά φορά να μας κάνει να τα βλέπουμε χειρότερα απ’ ότι είναι και να βουλιάζουμε στην απογοήτευση και τη μιζέρια.

Έτσι κάπως ένοιωθα χθες περπατώντας, σε μια περιέργως άδεια από αλλοδαπούς και «εμπόρους» πλατεία Βικτωρίας, κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Ηλεκτρικού Δυο βήματα όμως από τα σκαλοπάτια της εισόδου, μια έντονη μυρωδιά από φρέσκο βασιλικό με έκανε να σταματήσω μπροστά σε ένα πάγκο όπου ανάμεσα στα λουλούδια και τα άλλα φυτά που διέθετε είχε και μερικές γλάστρες βασιλικούς πλατύφυλλους αλλά και σγουρούς.

Ο νεαρός υπάλληλος εκείνη τη στιγμή είχε σκύψει και σήκωνε από το πεζοδρόμια μια γλάστρα που του είχαν ζητήσει δυο κοπέλες και από επαγγελματική, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρέωση, χάϊδεψε ελαφρά τα δροσερά κλαράκια του βασιλικού για να δείξει πως είναι καλός κι έτσι μοσχοβόλησε ο δρόμος.

Δεν ακολούθησαν ούτε παζάρια ούτε άλλες κουβέντες γιατί φαίνεται, οι κοπέλες ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν και στάθηκαν αποφασισμένες στον πάγκο να πάρουν το βασιλικό για να στολίσουν κάποιο παράθυρο πιθανόν ή βεράντα γιατί αυτό το φυτό δεν μπορεί να ζήσει στη σκιά και χωρίς αέρα.

Δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από αυτή τη σκηνή να μου φτιάξει χθες τη μέρα και ως το βράδυ η μυρωδιά του βασιλικού ήταν στη μύτη μου και με ταξίδευε σε ανοιχτά παραθύρια και δροσερά μπαλκόνια και αυλές…

ΥΓ. Α, στο μεταξύ κατάλαβα γιατί ήταν άδεια η Βικτώρια και οι γύρω δρόμοι αλλά αυτό είναι το θέμα μιας επόμενης σημείωσης.

1 σχόλιο:

  1. Μιας και δούλευα για αρκετό καιρό κοντά στην πλατεία γνώριζα την ύπαρξη του ανθοπωλείου και πράγματι ομορφαίνει την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή