Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Η αποψινή συγκέντρωση και διαδήλωση για τη Γάζα με την παρουσία πολύ κόσμου και των Ελλήνων ακτιβιστών που επέβαιναν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας και αιχμαλωτίστηκαν από τους Ισραηλινούς ήταν από τις πιο επιτυχημένες που έγιναν τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα και για την οποία αρκετά θα διαβάσετε αύριο νομίζω στις εφημερίδες και θα μάθετε από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

Τούτο κατά τη γνώμη μου οφείλεται αφ’ ενός μεν στη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Γάζα και αφ’ ετέρου στην ωριμότητα του κόσμου που συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια να διαμαρτυρηθεί για το πειρατικό χτύπημα των ισραηλινών στα πλοία και το θάνατο των 9 ακτιβιστών. Σημειώνεται πως πολύς κόσμος πήγε να δει από κοντά τους Έλληνες ακτιβιστές και έναν αμερικάνο και να τους σφίξει με συγκίνηση το χέρι.

Κι ακόμη πως εκτός από τους ανθρώπους που μετέχουν στην «Ένα πλοίο για τη Γάζα» και άλλες σχετικές, πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν από μόνοι τους. «Ήταν σα να είχε δώσει ραντεβού όλη η γενιά του ‘80» είπε κάποιος και κάπως έτσι ήταν αφού έδωσαν το παρών τους πολλοί από τους παλιούς που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες και της εκδηλώσεις τριών δεκαετιών. Φυσικά δεν έλειψαν και οι νέοι, με δικές τους ομάδες ή στα μπλοκ άλλων παρατάξεων που διακρίθηκαν για τη μαχητικότητα των συνθημάτων τους. Χωρίς υπερβολή θα μπορούσα να πω πως παλιοί και νέοι διαδηλωτές ήταν χθες στο ίδιο ποσοστό.

Μετά τις σύντομες ομιλίες ο κόσμος πορεύτηκε με πανό και συνθήματα στη Βουλή και πλησίασε το αποκλεισμένο με κλούβες των ΜΑΤ Υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο απ’ όπου και διαλύθηκε ήσυχα και με την εντύπωση πως τα συνθήματά του ήταν πολύ καθαρά για να μη πουν κάποιοι πως δεν τα άκουσαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου