Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Μικρά σκάφη κάνουν συνεχώς δρομολόγια από το λιμάνι ως τη Λιμνιόνιζα

Όταν λέμε παραλία στην Ύδρα, το μυαλό μας πάει σε μερικά μέτρα αμμουδιάς ανάμεσα στους βράχους, το Μαντράκι, τον Βλυχό, τον Παλαμηδά στα οποία μπορεί κάποιος να κατεβεί μέχρι τη θάλασσα για να δροσιστεί και να κολυμπήσει. Έτσι θεωρούν οι περισσότεροι τις παραλίες του πέτρινου νησιού και λίγοι είναι που γνωρίζουν πως σε όλη την ακτογραμμή της, ανάμεσα και κάτω από τα σκληρά βράχια υπάρχουν ένα σωρό πανέμορφοι μικροί κόλποι με ψιλή άμμο ή λαμπερά βότσαλα.

Μια μικρή αμμουδιά στις ακτές της Ύδρας περιμένει να την ανακαλύψετε


Το κύμα έχει δημιουργήσει ανάμεσα στα βράχια πολλές μικρές αμμουδιές

Μια από αυτές τις ανοιχτές αγκαλιές είναι η Λιμνιόνιζα με το ψιλό χαλίκι και τον εξαιρετικά διάφανο βυθό που θέλγει ιδιαίτερα αυτούς που αγαπούν το κολύμπι, τις καταδύσεις και το υποβρύχιο ψάρεμα. Στη στενή λωρίδα της αμμουδιάς είναι φυσικά φυτεμένη με ομπρέλες από χόρτο, κάτι που δεν τρομάζει το τοπίο, αντιθέτως το συμπληρώνει και παρέχει προστασία από τον ήλιο στους επισκέπτες της που φθάνουν εκεί με τα καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Ύδρας προς όλες τις παραλίες ή με τα πόδια από το κεντρικό μονοπάτι του νησιού.

Ένας δυνατός βράχος μπροστά στη Λιμνιόνιζα σπάει τα δυνατά κύματα

Βεβαίως όμως και δεν είναι παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο η Λιμνιόνιζα στις ακτές της Ύδρας, αλλά κάθε σημείο της και ο περίπλους της πάντα αποτελεί μια ιδιαίτερη απόλαυση.

Η Λιμνιόνιζα με τα κατακάθαρα νερά είναι αγαπημένος προορισμός για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου