Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΣΦΟΝΤΥΛΙΤΗ


Το βιβλίο για τον Ασφοντυλίτη κλείνει σήμερα - αύριο καθώς μετά από πολλές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια στον οικισμό και την συστηματική ανάγνωση του χώρου για να εντοπιστούν όλες οι βραχογραφίες του Μιχάλη Ρούσσου πάνω στις πέτρες της περιοχής, ήρθε η ώρα να πω τελείωσα και από Δευτέρα πάει πια στο τυπογραφείο.

Με αυτόν τον τρόπο βέβαια δεν θα έχω πλέον καμιά δικαιολογία να ανεβοκατεβαίνω στην Αμοργό κάθε λίγο και λιγάκι αλλά ήδη έχω βάλει μπροστά το επόμενο βιβλίο που θα αφορά όλη πλέον την Αμοργό κι έτσι δεν θα χάσω την επικοινωνία μου με το ωραίο νησί.

Το τέλος αυτής της γλυκειάς περιπέτειας, θα το γιορτάσουμε αύριο με το μικρό πανηγυράκι του Αγίου Νικολάου που θα γίνει στον Ασφοντυλίτη, για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου που μοιράζεται τη μοναδική δισυπόστατη εκκλησία του οικισμού με τον Άγιο Γεώργιο και θα είναι παρόντες όλοι οι κάτοικοι του οικισμού.

Φυσικά και είστε όλοι καλεσμένοι στον Ασφοντυλίτη και για όσους δεν έρθουν, να ξέρουν πως θα πιούμε στην υγεία τους μια ρακή καθαρή και μια ψημένη…

ΥΓ. Η φωτογραφία από την στάση που έγινε κατά την περιφορά των εικόνων από την Αιγιάλη στο Μοναστήρι εφέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου