Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…



Το πώς γλιτώνεις από τα δύσκολα, το είδαμε σε κάτι ταινίες με αμερικανούς να φεύγουν με ελικόπτερα από την ταράτσα της πρεσβείας τους στη Σαϊγκόν όταν τους πήραν σβάρνα οι Βιετναμέζοι και τους έκαναν παγκοσμίως ρεζίλι αλλά αυτούς καθόλου δεν τους ένοιαξε αφού έσωσαν το τομάρι τους από το λυντσάρισμα που ήταν βέβαιο πως θα πάθαιναν.

Μετά στα δικά μας είδαμε κάτι εξαίρετους κυρίους που υποτίθεται ότι ήταν φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό να καλούν ελικόπτερο και με την ησυχία τους να φεύγουν προς την ελευθερία τους. Εγώ ομολογώ τους θαύμασα και απ’ ότι κατάλαβα από συζητήσεις και σχόλια του κόσμου, όλοι το ίδιο ένοιωσαν για τον Παλαιοκώστα και την ωραία παρέα του.

Το ελικόπτερο ως μέσο διαφυγής από τα δύσκολα εννοείται, είναι μια λέξη στα συνθήματα των «αγανακτισμένων» που προτείνουν στον Γιωργάκη και την παρέα του, να το πάρουν και να φύγουν μια ώρα αρχύτερα για να γλιτώσει ο τόπος και δεν αποκλείεται πολλοί να περιμένουν να το δουν κάποια ημέρα ένα απ’ αυτά να σηκώνεται από του Μαξίμου.

Αυτά τα συνθήματα φαίνεται πως άκουσαν τα τσακάλια της πιάτσας που δεν υπάρχει περίπτωση να μη κερδίσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση επικρατεί στην πόλη και μοίρασαν στους Ασιάτες ελικοπτεράκια που κινούνται με μπαταρία, κατευθύνονται όπου θέλει ο καθένας από ένα εργαλείο που μοιάζει με τηλεκοντρόλ και βγάζουν ήχο και λάμψεις.

Δεκαπέντε ευρώ χωρίς παζάρια κοστίζει ένα τέτοιο μαραφέτι και μπορεί όποιος θέλει να συμπληρώσει τη φαντασίωση να βλέπει τον Γιωργάκη και την κυβέρνηση να φεύγουν με ελικόπτερο και επειδή αυτός θα έχει και τον έλεγχο, μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να τους στείλει στη θάλασσα να πέσουν ή για πιο σύντομα, στον τοίχο του απέναντι κτιρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου