Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ…



Το είχαμε ξαναπεί πριν από λίγες μέρες, πως έτσι που μας πάνε αυτοί οι άθλιοι και οι ξετσίπωτοι που μας κυβερνούν, σύντομα θα σταθούμε στην ουρά για συσσίτιο (αν βρεθεί βέβαια κάποιος φιλάνθρωπος να το οργανώσει και βρει και τίποτα φτηνό να βάλει στο καζάνι) αλλιώς θα ψάχνουμε μέσα στο καλοκαίρι να βρίσκουμε που θα γίνεται κανένα καλό πανηγύρι όπου θα μοιράζουν τζάμπα φαγητό να λαδώσουμε το άντερό μας. Λίγο – πολύ το ρίξαμε θυμάμαι τότε στην πλάκα κι πάει το ξεχάσαμε, όπως τα κακά όνειρά μας.

Να πάλι όμως σήμερα που εκείνη η μαϊμού ο Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών που θα μείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που στη θητεία του θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι από την πείνα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε και νέα μέτρα για να μαζέψει χρήματα να πληρώσει τα δάνεια που μας δίνουν οι νταβατζήδες της Ελλάδας για να σωθούμε τάχα. Μεταξύ των μέτρων που άκουσα θα εφαρμοστούν θα είναι και η μετάταξη των τιμών στα εστιατόρια από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον ανώτερο όπως με τα είδη πολυτελείας.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ανεβάζει από την πρώτη Σεπτεμβρίου τη φορολογία στα εστιατόρια κατά 10% αλλά από την αγορά μέχρι το πιάτο μας το ποσοστό φορολόγησης σίγουρα θα διπλασιαστεί και εμείς θα το πληρώσουμε. Έτσι μια χωριάτικη θα φτάσει να κοστίζει όσο μια μερίδα κοτόπουλο, μπορεί και παραπάνω, ενώ δυο σουβλάκια και μια μπύρα θα ξεπερνούν τα πέντε ευρώ, ποσό πλέον που φαντάζει μυθικό για κάθε πορτοφόλι.

Για να μη πεθάνουμε της πείνας λοιπόν, δυο λύσεις υπάρχουν: Τα συσσίτια του κράτους, των Δήμων και της εκκλησίας ή τα καζάνια στα πανηγύρια. Εγώ ομολογώ πως στα πρώτα ντρέπομαι και δεν πρόκειται να πάω, αλλά για πανηγύρια δεν πρόκειται να λείψω από κανένα απ’ όσα γνωρίζω ότι τρώνε καλά. Και όχι μόνο θα φροντίζω να παίρνω μεγάλη μερίδα αλλά θα κουβαλάω μαζί μου και τάπερ, όπως οι κυράδες της φωτογραφίας στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Τζούρτζια, για να έχω γεμάτο πιάτο λίγε μέρες ακόμα...

ΥΓ. Να μην παρεξηγηθώ με τους φίλους της Τζούρτζια. Οι κυράδες που είδα στο περσινό πανηγύρι, δεν έφεραν τα τάπερ μαζί τους για τους λόγους που αναφέρω σε αυτό το σημείωμα, αλλά επειδή ήξεραν ότι όταν το πανηγύρι πέφτει καθημερινές δεν θα έχει πολύ κόσμο και θα περίσσευε φαγητό και το έκαναν να μην πάει χαμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου