Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Καλά λέγεται πως στο Σύνταγμα, αλλάζουν αρκετά πράγματα και ας μη θέλουν να το παραδεχτούν πολλοί που ζουν από αυτά που γράφουν στον έντυπο τύπο ή λένε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Δεν τα βλέπουν ή δεν θέλουν να τα δουν και περιμένουν την «είδηση» να βγει από πόσο επηρεάζει την Κάτω Πλατεία η Αριστερά ή πότε θα γίνει η σύγκρουση των μπαχαλάκηδων με τα ΜΑΤ να γεμίσουν οι οθόνες με τις γνωστές εικόνες.

Με λίγη προσοχή λοιπόν μπορούμε να δούμε πράγματα που ούτε φανταζόμασταν πριν από δυο – τρία χρόνια και αφορούν κυρίως την πληροφορία και τη διάχυσή τους. Όπως για παράδειγμα τη χρήση των λάπτοπ και ιδίως του SKYPE που επιτρέπει την άμεση μετάδοση εικόνων οπουδήποτε στον κόσμο, με την προϋπόθεση όμως να έχει φορτισμένες μπαταρίες το εργαλείο και να έχει ο χρήστης γερά χέρια γιατί έχει κάποιο βάρος.

Έτσι ανάμεσα στις γραφικότητες που αφθονούν βεβαίως και στην Πάνω και στην Κάτω Πλατεία και ενθουσιάζουν πολλά ΜΜΕ και ιδίως τις κάμερες, από ελληνικές μέχρι αυτές του CNN και τις κορεάτικες, βλέπουμε και σκηνές που μας ενθουσιάζουν όχι μόνο για την εξέλιξη της τεχνολογίας πάνω στην επικοινωνία αλλά και γιατί απλά ξεπερνούν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την πληροφόρηση και το μονοπωλιακό χαρακτήρα της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου