Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΟΠΙΣΤΙΑ»....



Είπαμε, όλοι έχουν θέση στο Σύνταγμα αρκεί να μην δημιουργούν πρόβλημα στους άλλους και φυσικά να πηγαίνουν εκεί για τον ίδιο πάνω – κάτω λόγο που καλούν οι περιστάσεις.

Ανάμεσά σε αυτούς που πηγαίνουν στο Σύνταγμα, εγώ έχω ξεχωρίσει τον «Χριστοπιστία», έναν άνθρωπο που προσπαθεί να πει αυτά που θέλει με την πιο βαθιά σιωπή που μπορεί να διαθέτει ένας διαδηλωτής. Σαν άγαλμα στέκεται στην κορυφή των σκαλιών και αφήνει τον κόσμο να διαβάσει αυτά που πιστεύει σε ένα χαρτόνι κρεμασμένο στο στήθος του.

Τι γράφει εκεί πάνω; Για το «Άγιο Πνεύμα» και κάτι άλλα που ασφαλώς και κινούν την προσοχή αρκετών ανθρώπων που τον πλησιάζουν αλλά ελάχιστους φαίνεται πως ενδιαφέρει και κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ανοίξει μια κουβέντα μαζί του.


Αυτός όμως επιμένει, με ανοιχτή την αγκαλιά να περιμένει τον κόσμο να έρθει κοντά του και τούτο ευτυχώς βοηθάει ένα φωτογράφο για παράδειγμα, να δημιουργήσει φανταστικές σκηνές, όπως αυτή της φωτογραφίας με τα ωραία κορίτσια στα σκαλιά που ενώ έμοιαζε πως θα πήγαιναν κατευθείαν στην αγκαλιά του «Χριστοπιστία» και να ασπαστούν τον «Πνεύμα» του, τον προσπέρασαν χωρίς να ρίξουν ούτε ένα βλέφαρο και τον άφησαν να περιμένει τον οπαδό που όπως φαίνεται δεν σκάει μύτη από πουθενά…

2 σχόλια:

  1. Μοναδική φιγούρα. Πόσα χρόνια άραγε γυρίζει αυτός ο άνθρωπος; Ακούραστος! Τον θυμάμαι από μικρός - όπως και έναν άλλο, καβάλα σε ένα γαιδουράκι, αλλά δεν θυμάμαι το κόμμα του πως το λέγανε. Νομίζω είχε κατέβει στις εκλογές και είχε πάρει πεντ-έξι ψήφους. Για φρέσκαρε τη μνήμη μας, μια και είσαι ολίγον μεγαλύτερος (εγώ είμαι 31)

    ΑπάντησηΔιαγραφή