Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΕΚΑ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ…



Μιας και η μέρα μας κλείνει κάθε βράδυ στο Σύνταγμα με δεκάδες μούντζες που βλέπουμε να ρίχνουν ρυθμικά οι «αγανακτισμένοι» της Πάνω Πλατείας προς το κτίριο της Βουλής, είπα σήμερα πρωί - πρωί να σας χαιρετίσω με κάποιες άλλες μούντζες που αν και βρίσκονται κρεμασμένες σε ένα σχοινί στην Κάτω Πλατεία, τον ίδιο πάλι στόχο έχουν.

Πρόκειται για ένα χαρτόνι γεμάτο πολύχρωμες μούντζες που έφτιαξαν τα παιδιά που ήρθαν χθες να παίξουν και να ζωγραφίσουν στο Σύνταγμα, στα ειδικά σημεία που έχουν οργανώσει πολύ όμορφα καλλιτέχνες και εικαστικοί. Απ’ ότι δε πρόσεξα χθες, αυτά τα σημεία έχουν μεγάλη κίνηση αφού πολλοί είναι οι γονείς που φέρνουν τα βλαστάρια τους στην πλατεία που ζει διαρκώς σε δημιουργικό ρυθμό όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι αθώες μούντζες των παιδιών στο χαρτόνι, μπορεί να μην προσφέρουν το θέαμα που αρέσει στους φανατικούς της Πάνω Πλατείας, γοητεύει τις κάμερες και τρώει το χρόνο στα δελτία των ειδήσεων από την ουσία των αληθινών πραγμάτων και των γεγονότων που εξελίσσονται στην Κάτω Πλατεία, αλλά είναι αυτές που βρίσκουν κατευθείαν το στόχο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου