Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΗΣ ΚΛΟΥΒΑΣ…



Δεν περιμέναμε μόνο εμείς πως θα πήγαινε σήμερα τόσος κόσμος στο Σύνταγμα - το περίμεναν βεβαίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία και έλαβαν πρωτοφανή μέτρα για να αποφευχθεί κανένα επεισόδιο όπως της προηγούμενης εβδομάδας που λίγοι αγανακτισμένοι επιτέθηκαν φραστικά σε κάποιους βουλευτές και αναγκάστηκαν να τους φυγαδεύσουν οι πυροσβέστες από τον Εθνικό Κήπο.


Σήμερα, απ’ ότι είδα πηγαίνοντας από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα, ήταν κάτι το πρωτοφανές καθώς είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι από την Κανάρη κιόλας από αστυνομικούς που απαγόρευαν τον κόσμο να περάσει, ενώ η Ακαδημίας είχε κλειστεί με δυο ζώνες αστυνομικών, σιδερένια πλέγματα σε όλο το πλάτος του δρόμου και πίσω απ’ αυτά κλούβες που παίζουν το ρόλο του μεγάλου εμποδίου. Με κλούβες είχαν αποκλείσει και την Βασιλίσσης Σοφίας και όλη η λεωφόρος από τη Βουλή ως τη Ρηγγίλης έμοιαζε με πάρκινγκ αυτών των ασυμπάθιστων αυτοκινήτων.

Όλη η προετοιμασία της Αστυνομίας έμοιαζε να περιμένουν αυτό που φωνάζουν συνέχεια οι κατσαρολάδες και διάφοροι θερμόαιμοι μπροστά στον Άγνωστο Στρατώτη, να «μπουκάρουν δηλαδή στη Βουλή». Όπως φαίνεται όμως στα μαθήματα ψυχολογίας του κόσμου οι ανώτεροι αξιωματικοί και οι επιτελείς του υπουργείου δεν τα έπαιρναν τα γράμματα και γι’ αυτό παίρνουν μέτρα που στην κλίμακά τους τουλάχιστον προκαλούν ένα κόσμο που το τελευταίο που τον ένοιαζε χθες στο Σύνταγμα, ήταν να συγκρουστεί με την Αστυνομία και να δημιουργηθούν προβλήματα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Πράγμα το οποίο ενώ έχουν καταλάβει και οι πιο θερμόαιμοι από τους διαδηλωτές και εκτιμούν πως για τον αγώνα προτεραιότητα έχουν άλλα πράγματα αλλά είπαμε, οι επιτελείς δεν τα έπαιρναν τα γράμματα και έμαθαν να παίρνουν μόνο μέτρα που τρομάζουν τον κόσμο γιατί έτσι νοιώθουν ασφαλείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου