Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΘΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΚΑΡΑΝΤΕΣ…

Ανθισμένες τζακαράντες στην οδό Αθηνάς

Δεν λέω, είναι άκρως ενδιαφέροντα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Αθήνας και κυρίως στο Σύνταγμα, όπου χθες 200.000 άνθρωποι περίπου διαδήλωσαν δυναμικά με αιτήματα για την οικονομία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι τόσο σημαντικά όλα αυτά που γίνονται που κοντεύουν να αφήσουν στην άκρη και να μην πάρουμε καν είδηση πως στην πόλη μας συμβαίνουν και άλλα πράγματα τα οποία δίνουν με το χρώμα τους το στίγμα της εποχής που διανύουμε και κάπως την ομορφαίνουν.

Λεπτομέρεια με ανθισμένες τζακαράντες στην οδό Αθηνάς

Όπως οι ωραίες τζακαράντες που μας ήρθαν κάποτε από την Αφρική και που άνθισαν αυτές τις μέρες σε όλη την πόλη και σε ορισμένους δρόμους της, όπως στην Αθηνάς και στη Ρηγγίλης που τις βλέπουμε ακόμη σε ακέραιες δεντροστοιχίες, είναι ολάνθιστες και μοιάζουν σαν μωβ συννεφάκια πάνω από τους δρόμους που κινείται πια μόνο η αφόρητη καθημερινότητα κι αυτή χωρίς κανένα γεγονός που να την κάνει να έχει ενδιαφέρον.

Λεπτομέρεια με ανθισμένες τζακαράντες στη Μέρλιν

 Μόνο στον ουρανό αυτών των δρόμων της Αθήνας συντελείται αυτές τις μέρες κάτι όμορφο και αν δεν σηκώσουμε τα μάτια μας λίγο προς τα ψηλά μπορεί και να μην το πάρουμε είδηση καθόλου και βεβαίως να απορήσουμε, σαν δούμε το πεζοδρόμιο από κάτω τους στρωμένο με πολλά μωβ λουλούδια που δεν θα ξέρουμε από πού και πως ήρθαν εκεί…

ΥΓ. Δεν υπάρχουν μόνο στους δρόμους που προανέφερα τζακαράντες αλλά μπορείτε να δείτε και σε πολλά άλλα σημεία, όπως στο Πεδίον του Άρεως, σε άλλους κήπους και δρόμους και θα τις ξεχωρίστε από τις ακακίες βλέποντας ένα σύννεφο πραγματικά από μωβ λουλούδια που είναι φυτρωμένα στα γυμνά ακόμη κλαδιά του δέντρου από φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου