Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟΨΕ…


Έχω δυο - τρεις μέρες να πάω ως το Σύνταγμα και τούτο γιατί το βιβλίο για την Αμοργό, πρέπει να φτάσει κάποια στιγμή στο τέλος του και να δω τι θα κάνω από εδώ και πέρα με αυτό το νησί καθώς και για το καλοκαίρι.

Έτσι νωρίτερα βρέθηκα για λίγο στην πλατεία όπου εμφανείς ήταν οι συνέπειες της ζέστης και του Σαββατοκύριακου βεβαίως. Ελάχιστοι οι αγανακτησμένοι μπροστά στον Άγνωστο, όπου μάλιστα έχουν εδώ και μέρες αφαιρεθεί τα κάγκελα να πηγαίνουν οι τουρίστες να βλέπουν τους τσολιάδες και να φωτογραφίζονται μαζί τους. Ούτε συνθήματα ακούγονταν, ούτε τίποτα το σοβαρό έμοιαζε να κινείται εκεί πέρα αλλά τα ΜΑΤ κάπου παραφύλαγαν.



Στην πλατεία όμως είχε κάποια κίνηση καθώς είχαν συγκεντρώθηκαν αρκετοί διαδηλωτές με πανό και συνθήματα για το ζήτημα της Συρίας και την περίπτωση της Γάζας και αυτοί ήταν που έδωσαν λίγη ζωή στην πλατεία που ετοιμάζονταν για την αποψινή συνέλευση και όπως πήρα είδηση θα ασχοληθεί με πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τα οποία θα πληροφορηθούμε αργότερα από την σχετική ιστοσελίδα. http://www.real-democracy.gr/.


Εκείνο που κράτησα σήμερα και μοιράζομαι μαζί σας είναι η εικαστική παρέμβαση με τις μάσκες που κρέμονται στον ουρανό της πλατείας που άκουσα πως είναι των βουλευτών. Δεν προλάβαινα να ρωτήσω και να μάθω περισσότερα αλλά απομόνωσα μια λεπτομέρεια καθώς πως αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία μετά την επίθεση με τα χημικά στο Σύνταγμα.


Μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχαστεί γιατί μπορεί η ζωή της πόλης και της πλατείας μπορεί να ατονήσει λίγο και λόγω καλοκαιριού να μεταφερθεί στα νησιά και στα βουνά αλλά να μην ξεχνάμε ότι σε 40 μέρες το πολύ, πάλι θα βγούμε στους δρόμους γιατί το μεσοπρόθεσμο και τα άλλα σχετικά, όπως οι προϋποθέσεις για την έκτη δόση έρχονται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου