Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ…


Αποσύρθηκαν είδα σήμερα τα ΜΑΤ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και έτσι άρχισαν να πλησιάζουν ελεύθερα οι τουρίστες τους ευζώνους για την κλασσική φωτογραφία που τραβάνε για να θυμούνται την Αθήνα. Ησύχασε έτσι και ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και οι μεγαλοξενοδόχοι που κλαίγονται από χθες στα κανάλια και στα ραδιόφωνα γιατί έπεσαν οι δουλειές εξαιτίας της πλατείας και φυσικά των γεγονότων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα μπροστά στη Βουλή και στη γύρω περιοχή.


Είναι προφανές ότι ο λόγος που δεν πλησίαζαν μέχρι σήμερα οι τουρίστες στην πλατεία ήταν η πυκνή παρουσία των αστυνομικών εκεί πέρα για να φυλάνε τους πολιτικούς τους πάτρωνες, να έχουν το νου τους στην πλατεία και να ετοιμάζονται να επιτεθούν. Φανεροί και μυστικοί αστυνομικοί, μελετούσαν τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων στην «Πάνω» Πλατεία, έκοβαν κίνηση στην «Κάτω», τσέκαραν τα πράγματα και έτσι ήξεραν τα πάντα. Αυτή είναι πάνω – κάτω η δουλειά της Αστυνομίας και έτσι κάνει ανεξάρτητα όποια κυβέρνηση είναι πάνω και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σοσιαλιστική, δίνει τα ρέστα της.

Το ζήτημα τώρα είναι ότι μετά από 40 μέρες κινητοποιήσεων στην πλατεία και ειδικά στην «Πάνω» όπου οι «αγανακτισμένοι» με τις μούντζες και το διάλογο που ανέπτυσσαν με τους παρατεταγμένους αστυνομικούς είχαν γίνει κομμάτι της τουριστικής Αθήνας, λείπουν πια οι εικόνες από εκείνες τις στιγμές ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο και μας έκαναν διεθνώς γνωστούς για την οικονομική κατάντια που μας οδήγησαν οι πολιτικοί και την καταστολή.

Δεν γίνεται όμως σκέφτηκαν κάποια φωτεινά μυαλά εκεί στο Υπουργείο Προστασίας του Βουλευτή να αφήσουμε έτσι τον κόσμο να χαρμανιάζει χωρίς να βλέπει ΜΑΤτζήδες και ΚΥΠτζήδες και να μην έχει αφορμή να φωνάζει τα γνωστά συνθήματα. Γι’ αυτό έβαλαν τις διμοιρίες να πηγαινοέρχονται πίσω από το διάζωμα για να μη φαίνονται από τον κόσμο αλλά δεν πρόβλεψαν ότι εκεί χαμηλά έχει ένα φωτισμό που καθώς περνούν μπροστά του τους μεγαλώνει σαν σκιές τεράτων που φυλάνε άγρυπνα το παλάτι του κακού βασιλιά...

Έτσι τους παίρνουν είδηση οι «αγανακτισμένοι» κάθε φορά που περνούν μπροστά από τα φώτα και αρχίζουν τα συνθήματα αλλά η κατάσταση βάζει σε μπελάδες τους τουρίστες που δεν καταλαβαίνουν γιατί ενώ δεν κινείται τίποτα μπροστά στον Άγνωστο, ξαφνικά παίρνουν όλοι φωτιά και αρχίζουν να φωνάζουν «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στον αέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου