Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Όσοι θέλουν πολυκοσμία, μπορούν να μείνουν...

 
Είναι ασφαλώς από τα πιο όμορφα μέρη της Αμοργού, η παραλία της Αγίας Άννας και γι’ αυτό προσελκύει πολύ κόσμο να την απολαύσει και να χαρεί κολύμπι στα πιο γαλάζια νερά του αρχιπελάγους.

Γι’ αυτό ακριβώς όμως το λόγο αποδεικνύεται και μικρή καθώς κάποιες στιγμές της ημέρας εκεί νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο και το γεγονός σχετίζεται και με τα δρομολόγια που κάνει το τοπικό αστικό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα όμως από αυτή τη μικρή δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσουν όσοι θα ήθελαν να είναι μόνοι απέναντι στο απέραντο και βαθύ βεβαίως γαλάζιο, η αίσθηση εκεί κάτω στα ριζά των θεόρατων βράχων της Αμοργού είναι μοναδική όπως βεβαίως είναι μοναδική η θέαση του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας που φαίνεται ψηλά σαν λευκή χελιδονοφωλιά.

...όσοι όμως συνεχίσουν θα βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν στην Αμοργό.

Εκτός όμως από τον μικρό όρμο που κόβεται στη μέση από ένα τεράστιο βράχο σπασμένο στα τρία όπου αρέσει στους πολλούς να απλώνουν τις πετσέτες τους, δεξιά όπως κατεβαίνουμε υπάρχουν ένα σωρό μεγάλοι επίσης βράχοι που όποιος μπορεί βεβαίως να περπατήσει ως εκεί, προσφέρονται για ξάπλωμα και απόλαυση του τοπίου. Για όσους δε μπορούν να περπατήσουν καμιά εκατοστή μέτρα ακόμη, μπορούν να φτάσουν σε μια πλατειά παραλία με ωραία άμμο, απέναντι ακριβώς από τη βραχονησίδα Μικρό Βιόκαστρο.

Φυσικά κανένας δεν πρέπει να παραλείψει, εφ’ όσον κάνει αυτή τη διαδρομή από τη Χώρα της Αμοργού ως την παραλία της Αγίας Άννας, όπου παλαιότερα έδεναν τις ψαρόβαρκές τους οι Χωραϊτες, να βαδίσει μέχρι το κάτασπρο εκκλησάκι της Αγίας Άννας, ένα εκκλησάκι που θεωρείται από τα πιο όμορφα και αντιπροσωπευτικά της πίστης σε όλες τις Κυκλάδες.

Πιστεύω όμως πως η καλύτερη στιγμή της ημέρας να απολαύσει κανείς το τοπίο και το πέλαγος είναι να πάει νωρίς το πρωί και να περιμένει τον ήλιο που ανατέλλει από τα βάθη της Μικράς Ασίας να πλημμυρίσει με φως το πιο όμορφο πέλαγος στον κόσμο...

1 σχόλιο: