Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΔΥΟ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ…



Δεν είναι μόνο η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Κέντημα στην πέτρα» που αφορά το βίο του Μιχάλη Ρούσσου που στόλισε τον Ασφοντυλίτη με μοναδικά έργα πάνω στην πέτρα, απόψε στο Πνευματικό Κέντρο των Θολαρίων Αιγιάλης, αλλά και η πρώτη των «Μικρών Πατρίδων».

Οι «Μικρές Πατρίδες» ήταν μια μικρή στήλη στην Ελευθεροτυπία και ξεκίνησαν τα ταξίδια και τις αναγνώσεις της Ελλάδας από το 1995 και σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίασαν ένα μεγάλο έργο που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς στην τηλεόραση. Σήμερα όμως με αυτό το βιβλίο, οι «Μικρές Πατρίδες» κάνουν και την πρεμιέρα τους στην εκδοτική δραστηριότητα και ξεκινάνε μια σειρά αναλόγων βιβλίων για διάφορα μέρη της Ελλάδας τα οποία είναι επικεντρωμένα στον άνθρωπο και στα ίχνη που άφησε πίσω του.

Γι’ αυτό σήμερα πήγαμε στον Ασφοντυλίτη για να μιλήσουμε λίγο με τη σκιά του Μιχάλη Ρούσσου που μας έδωσε την έμπνευση και να τον ευχαριστήσουμε που ανοίγει τη σειρά των εκδόσεων. Στα έργα του πάλι μας ξενάγησε ο Μιχάλης Αρτέμης (μαζί στη φωτογραφία στα κεντήματα πάνω από τα πηγάδια) χωρίς τη συμβολή του οποίου και τις πληροφορίες που μας έδωσε δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ούτε μια σελίδα απ’ αυτή την έκδοση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου