Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ…



Μην τρομάζετε, δεν είναι κανένας δαίμονας που φύτρωσε ξαφνικά από τη γη να ρημάξει τον κόσμο με την μοχθηρή δύναμή του ούτε κανένα άλλο κακό στοιχειό που έχει στόχο να κουρσέψει τα χωράφια με τα λιόδεντρα και τα αμπέλια και να κατασπαράξει τα ζωντανά.

Ούτε σημάδι πάλι των σκοτεινών δυνάμεων είναι που στέκει εκεί να φοβίζει τους λίγους ανθρώπους που κατοικούν το ερημωμένο χωριό Μαρίνα στην ορεινή Μεσσηνία και να τους αποτρέπει να κάνουν κακό στους γείτονες και στην περιουσία τους που ρημάζει.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι. Ένας κορμός από μια αρχαία δρυ είναι που χάρη στη ρώμη που είχε πριν περάσει από πάνω της η φοβερή φωτιά πριν από κάποια χρόνια και της κάψει τα κλαδιά και τα φύλλα, στέκει ακόμη όρθιος και καθώς δεν τον πιάνει η υγρασία να σαπίσει το εσωτερικό του, φαίνεται να δυναμώνει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο.

Όντως έτσι συμβαίνει καμιά φορά με τους κορμούς των δέντρων που καίει η φωτιά. Ασφαλώς τα νεκρώνει αλλά αυτά μένουν σαν απολιθώματα με φοβερά και τρομακτικά σχήματα και μοιάζουν σαν σκιάχτρα μέσα σε ένα τοπίο που προσπαθεί να αναδασωθεί φυσικά και θυμίζουν στα νεότερα δέντρα και τους θάμνους τους προγόνους τους, όπως καλή ώρα και τα αγάλματα καμιά φορά στους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους.

Πέραν αυτών, αυτοί οι γυμνοί κορμοί δείχνουν πως από εκείνο το σημείο πέρασε η μεγάλη καταστροφή και θυμίζουν στους ανθρώπους πως πρέπει να προσέχουν και να θυμούνται τι έχασαν από την απροσεξία τους ίσως αλλά οπωσδήποτε και από την πλημμελή προστασία του φυσικού πλούτου τους και τις ευνοϊκές συνέπειες που έχει σε κάθε τόπο το δάσος.

Γιατί πλούτος αυτής της χώρας δεν είναι μόνο όσα αναφέρονται οι πολιτικοί που μας έφεραν σε αδιέξοδο σήμερα ούτε και ότι υπάρχει στην τσέπη μας και το πορτοφόλι μας. Πλούτος για την περιοχή που αναφέρω αλλά και για κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας είναι η φύση της, το χώμα της, τα νερά της και ο ουρανός που μας βλέπει όλους ανεξαιρέτως και μας κρίνει για όσα πράττουμε και για όσα θα αφήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου