Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΚΟΥΡΗ



Είναι αρκετοί οι συνάδελφοι φωτογράφοι που κατά καιρούς εκθέτουν μέρος του έργου τους ή αντιπροσωπευτικά δείγματά του τα οποία συνθέτουν ένα σύνολο ή μια ορισμένη περίοδό  ή συμβάλλουν στην ανάγνωση της επικαιρότητας,  τονίζουν τη σημασία μιας επετείου ή απλά αποτελούν αφιέρωμα σε κάποια δράση ή ένα μέρους του πληθυσμού. 

Σε αυτές τις εκθέσεις καμαρώνουμε τη δουλειά των συναδέλφων μας και χαιρόμαστε που δίνεται η ευκαιρία και σε περισσότερους ανθρώπους να δουν το έργο τους και φυσικά να μιλήσουν μαζί τους και να ανοίξουν διάλογο για διάφορα θέματα που τους ενδιαφέρουν. 

Πάνω – κάτω έτσι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στην έκθεση της Μάρως Κουρή, που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο OUR BAZZAR, εκείνο που όλοι αναζητούσαμε,  ήταν οι εικόνες που έλειπαν, εκείνες που δεν αιχμαλώτισε ο φακός της Μάρως και τις άφησε να τις δούμε κι εμείς, αν ποτέ αξιωθούμε, στους ορίζοντες του κόσμου που έχει ταξιδέψει.
Γιατί ήταν αδύνατο πρακτικά να χωρέσουν σε μια έκθεση όλες οι εικόνες που έχει δει στον κόσμο η Μάρω - εικόνες τόπων, ανθρώπων, πραγμάτων, γεγονότων-  που περιμένουν πάλι την ιδιαίτερη ματιά της να γίνει η γέφυρα να τις γνωρίσουμε κι εμείς, από τις σελίδες των περιοδικών που συνεργάζεται ή την οθόνη των υπολογιστών μας (www.marokouri.com). 

Απ’ αυτή την άποψη, η έκθεση της Μάρως με τίτλο «Γυναίκες του κόσμου» αποτελεί την αφετηρία με τη γνωριμία μέσω του έργου της, γυναικών απ’ όλο τον κόσμο. «Γυναίκες της διπλανής πόρτας, μαχητές με όλη τη σημασία της λέξης, στη δουλειά, στην οικογένεια, στον έρωτα», λέει η Μάρω που στη διάρκεια των δημοσιογραφικών της αποστολών ανά τον κόσμο αιχμαλωτίζει της στιγμές της καθημερινότητάς τους και μας τις παρουσιάζει…

[OUR BAZAAR, Δράκου 33, Κουκάκι, Στάση μετρό Φιξ. Διάρκεια Έκθεσης: 10/11 - 18/12]

1 σχόλιο: