Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΚΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΓΑΤΑΣ


Θα μπορούσαν να γραφτούν δεκάδες σελίδες για τις γάτες ενός νησιού αλλά επειδή τρέχουν κι ένα σωρό άλλα πράγματα στην αληθινή ζωή και βεβαίως έμεινα κάπως πίσω στην ενημέρωση από τοίχους και «τοίχους», αφήνω τις γάτες της Αμοργού στη χειμερινή αγωνία τους και επιστρέφω μαζί σας στη σκληρή πραγματικότητα του κόσμου μας.


Φυσικά και θα υπάρξει συνέχεια με τα γατοκείμενα της Αμοργού, πιθανόν και άλλων νήσων αν προκύψει μέσα στο χειμώνα, αλλά θα «κλείσω» προς το παρόν αυτό το έργο με ένα πανάρχαιο ερώτημα το οποίο για να απαντηθεί χρειάζεται και τη συμβολή ενός εικαστικού τουλάχιστον που να κατέχει κάπως από τέχνη για να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


Το ερώτημα που τίθεται είναι τι χρώμα ή απόχρωση μπορεί να έχει η σκιά μιας μαύρης γάτας και ως παράδειγμα βάζω δυο σχετικές φωτογραφίες που τράβηξα προχθές στην είσοδο της Χοζοβιώτισας με ιδανική τη γωνία του φωτός και εξαιρετικό το αποτέλεσμα της δυνατής αντίθεσης άσπρου – μαύρου πάνω στους φρεσκοασβεστωμένους τοίχους.
....................
Οι όποιες απαντήσεις σας, θα συμβάλλουν ασφαλώς στην απάντηση αναφορικά με την τέχνη αλλά θα βοηθήσουν και τα μέγιστα για τα σχετικά γατοκείμενα που τη χαρά της δημιουργίας τους μπορούμε θα μοιραστούμε μόλις έρθει πάλι η ζωή μας στα ζύγια της…

ΑΜΟΡΓΟΣ, 22112011

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά σχετίζονται με την ώρα της ημέρας και το μέρος, τη θερμοκρασία χρώματος και τα Κέλβιν, τα διορθωτικά φίλτρα στη φωτογραφία, τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα. Οι σκιές συνήθως είναι ...μπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή