Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΓΛΑΥΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ…


Τι καλημέρα με καρφιά θα μου πείτε είναι αυτή η σημερινή; Ναι, έχετε δίκιο αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, ούτε να βάλω τη φωτογραφία στο Photoshop να τα εξαφανίσω από το κεφάλι και τα φτερά της μαρμάρινης κουκουβάγιας που «κοσμεί» τη στέγη της Ακαδημίας Αθηνών, που στεγάζει ως λέγεται τα κορυφαία πνεύματα του ελληνισμού.

Σε αυτή λοιπόν την κουκουβάγια, τη «γλαύκα» που είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς -της προστάτιδας της πόλης των Αθηνών- οι αρμόδιοι κατάφεραν (με τι τρόπο άραγε και πότε;) και έμπηξαν μακριά σύρματα για να αποθαρρύνουν τα περιστέρια και τα άλλα πτηνά της πόλης να στέκονται εκεί και κατά συνέπεια να λερώνουν τα μάρμαρα με κουτσουλιές τους.

Μοιάζει παράδοξο, αλλά έτσι είναι. Τίποτα απ’ ότι πετάει στον ουρανό της Αθήνας δεν μπορεί να πλησιάσει την έκπληκτη για το γεγονός γλαύκα που όπως και να έχει το πράγμα σίγουρα θα ήθελε κι αυτή συντροφιά την οποία όμως αποκλείουν τα καρφιά. Η ίδια δεν μπορεί βέβαια ούτε να τινάξει με ένα κούνημα των φτερών της τα καρφιά από πάνω της, ούτε και να πετάξει μακριά από τη στέγη να γλυτώσει γιατί απλά είναι μαρμαρωμένη.

Ούτε και η Αθηνά και ο Απόλλων δίπλα της μπορούν να τη βοηθήσουν, γιατί εκτός του ότι έχουν χάσει τη δύναμη και τη διάθεσή τους με όσα βλέπουν, ενδέχεται να το πάρει είδηση αυτός που είχε την έμπνευση με τα καρφιά και να σηκώσει σκαλωσιά και να ντύσει και αυτούς με τέτοια πανοπλία προστασίας που να αποτρέπει τα πουλιά να τους πλησιάσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου