Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ…



Λογιστεύει και ο Γενάρης, ένας ιδιαίτερα κρύος μήνας που τον έκανε πιο κρύο ακόμη η κατάσταση που ζούμε στην οικονομία αλλά και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής μας και το χειρότερο είναι ότι και ο Φεβρουάριος και όσοι άλλοι μήνες ακολουθήσουν, ανεξάρτητα αν είναι ζεστοί ή κρύοι, πάνω κάτω το ίδιο δύσκολοι θα είναι αφού όπως φαίνεται τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Τίποτα… Κανένας δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε με τις γιορτές που πέρασαν –οι πιο μελαγχολικές γιορτές που έχει να θυμηθεί η Ελλάδα από το 1950 και δώθε- ούτε οι μέρες αυτού του μήνα είχαν κάτι που να ανεβάζει την ψυχή και να ταρακουνάει τις αισθήσεις εκτός από τον μιζέρια που βλέπαμε ο καθένας γύρω του είτε μέσα από το φίλτρο των ΜΜΕ που ούτε τα ίδια ξέρουν πώς να χειριστούν αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο.

Έτσι λίγο πολύ χάσαμε τις ωραίες στιγμές του Γενάρη, ούτε το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς απολαύσαμε γιατί είχαμε συνεχώς τα κεφάλια σκυφτά, ούτε τις αμυγδαλιές είδαμε να ανθίζουν φέτος λόγω του κρύου, πάγωσε και η διάθεσή μας λόγω της άδειας τσέπης βεβαίως να βγαίνουμε έξω και να πίνουμε κανένα ποτάκι και να τα λέμε με φίλους και να κοιτάμε γύρω μας μη συμβαίνει τίποτα ενδιαφέρον από τη μεριά του θηλυκού κόσμου.

Ο μόνος που φαίνεται έζησε αληθινά τον Ιανουάριο, όπως θέλει εξάλλου και η παράδοση αυτού του μήνα, ήταν ο μεγάλος παρδαλός γάτος της φωτογραφίας, γεμάτος πληγές και με κατεβασμένα τα αυτιά από τις μάχες με τους άλλους γάτους που είχε καρφώσει το βλέμμα του πάνω σε μια σεμνούλα γάτα σαλονιού όπως έδειχνε και έκανε μάλιστα πως δεν ήθελε. Καθώς μάλιστα ήταν γι’ αυτόν ζήτημα χρόνου να ορμήσει και να την βάλει κάτω ούτε καν γύρισε το κεφάλι να τον δούμε τουλάχιστον τι χρώμα μάτια έχει αυτός ο γενναίος του χειμώνα...

ΥΓ. Το ζευγάρι των γάτων το είδα χθες σε ένα παρκάκι κάπου στο Παλαιό Φάληρο καθώς ψάχναμε την ταβέρνα που γινόταν ο περίφημος χορός της Πρασιάς…


ΑΘΗΝΑ, 31012012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου