Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ…



Μια και πιάσαμε χθες το θέμα με τους «επαίτες» τους «άστεγους» και τα σουβλατζίδικα που τους ταϊζουν, λες και κάναμε συνέχεια στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης, ας δούμε και μια άλλη πλευρά της επαιτείας που αγγίζει το life style αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου. Αντιθέτως μας αρέσει και αν κρίνω από την αποδοχή του κοινού, οι πρωταγωνιστές βγάζουν καλό μεροκάματο στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και στο Μοναστηράκι.

Εκεί λοιπόν είδα προχθές ένα ζευγάρι αλλοδαπών να ασχολούνται για παραπάνω από μισή ώρα με τη σκηνοθεσία της επαιτείας τους την οποία προέβαλαν σαν τέχνη ή και σαν διαμαρτυρία για κάτι που δεν κατάλαβα καλά και πιθανόν αν τους ακολουθούσα θα το έβλεπα από τις κινήσεις τους και τις αντιδράσεις αυτών που θα τους παρακολουθούσαν.

Επί μισή ώρα και παραπάνω λοιπόν, το ζευγάρι αφού ντύθηκε με ρούχα βαμμένα με μια ασημί μπογιά, σαν αυτή που βλέπουμε στις φόρμες των πυροσβεστών, φορτώθηκε διάφορα υδραυλικά εξαρτήματα, εξατμίσεις και άλλα περίεργα άρχισαν να βάφουν ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο και στα χέρια με αποτέλεσμα να λάμπουν από το ασημί χρώμα.

Τις προετοιμασίες παρακολουθούσε αρκετός κόσμος και έλεγαν ο ένας το κοντό του και ο άλλος το μακρύ του για το θέαμα ενώ το ασημί ζευγάρι έγινε και θέμα για φωτογράφιση. Οι μόνοι που τους έβλεπαν με σκεπτικισμό ήταν δυο κοριτσάκια από κάποια βαλκανική χώρα φαντάζομαι που είχαν βγει κι αυτά στο δρόμο με ένα ψεύτικο ακορντεόν το ένα στα χέρια και με ένα κυπελάκι για τα ψιλά το άλλο. Στο βλέμμα τους, τη λίγη ώρα που κοντοστάθηκαν να δουν τους ασημένιους επαίτες, πλανιόταν μια μικρή στεναχώρια για τον ανταγωνισμό που με κανένα μέσο δεν θα μπορούσαν να παλέψουν όσο ωραία και να παίξουν με το φτηνό οργανάκι τους, όσο και να χαμογελάσουν στον ακροατή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου