Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Το ότι χθες φάνηκε επιτέλους να έρχεται η πολυπόθητη άνοιξη στην πόλη, δεν είναι δα και κανένα πρωτότυπο γεγονός. Έτσι γινόταν κάθε χρόνο, αλλά φέτος, μετά τα όσα έχουν γίνει και γίνονται ακόμη γύρω μας και μας αλλάζουν ριζικά τη ζωή, ήταν σαν να μην είχαμε ξαναζήσει μια τέτοια ζεστή και λαμπερή σαν τη χθεσινή μαρτιάτικη μέρα στην Αθήνα.   



Το ότι τώρα αυτή η ημέρα συνέπεσε με την αρχή των εκδηλώσεων που κάνει κάθε χρόνο το βιβλιοπωλείο «Ιανός» για την ποίηση -με αποκορύφωμα βεβαίως την 21η Μαρτίου που εορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα Ποίησης και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πολλά και στο βιβλιοπωλείο αλλά και στους δρόμους της Αθήνας με μια πρωτότυπη πορεία ποιητών ως το Σύνταγμα- δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εντύπωση που όλοι θέλουμε να έχουμε για τα πράγματα που πρέπει να πάνε μπροστά. Και τούτο ενίσχυσε ακόμη περισσότερο χθες, η ποιητική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές του 1ου εξαθεσίου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Μαρασλείου Πανεπιστημίου Αθηνών στον «Ιανό» κι έτσι άνοιξαν με ωραίο τρόπο τον τριήμερο των εκδηλώσεων για την ποίηση.


Γέμισε λοιπόν η μεγάλη αίθουσα του «Ιανού» με παιδιά χαρούμενα και ενθουσιασμένα που η εκδήλωσή τους, την οποία επιμελήθηκε η δασκάλα τους Γωγώ Ψαρά, θα γίνονταν σε ένα βιβλιοπωλείο.  Μαζί τους ήταν και οι γονείς που ήρθαν να τα καμαρώσουν να παίζουν μουσική, να απαγγέλουν ποίηση, να τραγουδάνε και να αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ποιήματα μεγάλων ελλήνων ποιητών, από τον Όμηρο μέχρι τους σύγχρονούς μας που μαθαίνουν και ακούνε στο σχολείο τους. Και το σπουδαιότερο, δεν ήταν λίγα τα παιδιά και οι γονείς, που έμειναν και μετά την εκδήλωσή τους, στη θέση τους και άκουσαν και είδαν τους αληθινούς ποιητές που άρχισαν ο καθένας με τη σειρά του να ανεβαίνει στη σκηνή και να απαγγέλει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου