Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ…


Ως έπρεπε περατώθηκε η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χρίστουλα σήμερα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο και τέλειωσε με μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα όπου τα δυο στεφάνια με τα κόκκινα γαρύφαλλα τοποθετήθηκαν στη ρίζα του μεγάλου κυπαρισσιού. Εκείνο το σημείο έκαναν οι συμπολίτες μας πρόχειρο εικονισματάκι για τη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου.
Όλα καλά πήγαν ως εκεί, αλλά κάποια στιγμή ένα επεισόδιο παρά λίγο να γίνει η αιτία να την πέσουν τα ΜΑΤ με τα ρόπαλα και τα χημικά τους στην πλατεία και να διαλύσουν τον κόσμο. Τούτο έγινε γιατί κάποιοι νεαροί, πολύ πονηρεμένοι βεβαίως, είδαν κάποιον που φορούσε ένα πανωφόρι και έκρυβε έτσι την αστυνομική στολή, να κυκλοφορεί τάχα αδιάφορος μέσα στον κόσμο που ήταν κοντά στο κυπαρίσσι. Τον κατάλαβαν από τα άρβυλα και αμέσως του επιτέθηκαν, τον μαύρισαν στο ξύλο, τον μάτωσαν και μετά από παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων τον παρέδωσαν στην κλούβα που είναι μόνιμα σταθμευμένη κάτω από το υπουργείο Οικονομικών, στην αρχή της Μητροπόλεως.

Πριν τον παραδώσουν όμως, τον έγδυσαν. Του πήραν το μπουφάν με τα διακριτικά της Αστυνομίας, τη ζώνη με τα σχετικά εργαλεία, ήτοι τις χειροπέδες και τα κρέμασαν δίπλα στα στεφάνια και τα σημειώματα που αφήνει ο κόσμος για τον Δημήτρη Χρίστουλα στη ρίζα του κυπαρισσιού και αμέσως αυτά τα «λάφυρα» έγιναν στοιχείο έντονης καταδίκης και ειρωνείας απ’ όλο τον κόσμο που πηγαιοέρχονταν εκεί και τα φωτογράφιζε με πολλή χαρά.
Και γιατί να μην καταδικάζουν την παρουσία ενός αστυνομικού με αυτό τον παράδοξο ντύσιμο σε μια τέτοια εκδήλωση; Και ειρωνεύονταν επίσης το γεγονός, σχολιάζοντας πως η βλακεία περισσεύει σε αυτό τον κόσμο και πως ακόμη, η βλακεία (γιατί περί αυτού πρόκειται γι’ αυτόν τον άνθρωπο ή όποιον άλλον του έδωσε τέτοια εντολή) μπορεί κάλλιστα να γίνει η αφορμή για μια επίθεση εναντίων όλων όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, επίθεση που ασφαλώς θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου