Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΘΗΝΑ


 
 
 
Πήγα και σήμερα τη συνηθισμένη βόλτα στην Αθήνα, από καινούργιο δρομολόγιο καθώς έβαλα μέσα την Ομόνοια που ψήνει σαν τηγάνι, τη Ζήνωνος με τα λαθραία τσιγάρα και την Κεραμεικού που γίνεται το παζάρι των απελπισμένων, πέρασα από τη λαϊκή των Κινέζων δίπλα στο ΙΚΑ στην Πειραιώς και από εκεί μέσω της Ασωμάτων πέρασα στο Μοναστηράκι κι από Ερμού επέστρεψα στα Εξάρχεια.

 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η κίνηση σήμερα Κυριακή μέχρι τις 3 η ώρα ήταν λιγότερη και από του Δεκαπενταυγούστου, πιθανόν γιατί έχουν φύγει οι τουρίστες που όπως λέει το υπουργείο Τουρισμού άδειασαν τις τσέπες τους στην Ελλάδα, την πήραν στην καρδιά τους και τους περιμένουμε να ξαναγυρίσουν να βγάλουμε πάλι μεροκάματο.  Δεν έλειπαν μόνο οι τουρίστες, έλλειπαν και πολλοί παλιατζήδες που στήνουν τους πάγκους τους κάτω χαμηλά στην Ερμού, οι παπατζήδες που «δουλεύουν» σε αυτό το μέρος, πολλοί από τους γνωστούς επαίτες, διάφοροι άλλοι περίεργοι που κυλοφορούν και πουλάνε κάτι ή κάνουν το κομμάτι τους και φυσικά οι Αθηναίοι ή οι ντόπιοι γενικά που άλλες φορές πλημμυρίζουν το κέντρο. Έλλειπαν επίσης και πολλές από τις ορχήστες ημεδαπών και αλλοδαπών που παίζουν στην πλατεία Μοναστηρακίου ή στην Ερμού αλλά ήταν παρόντες όμως παντού οι μαύροι που πουλάνε μαϊμούδες τσάντες και άλλα σχετικά καθώς και όλοι οι Μπαγαντεσιανοί που πουλάνε χλαπάτσες στα πεζοδρόμια.


Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για το φαινόμενο ούτε και είχα διάθεση να ρωτήσω κανέναν γιατί δεν είχε κόσμο και ανηφόρισα προς το Σύνταγμα, από την έρημη Ερμού όπου ελάχιστοι ήταν οι μικροπωλητές της Κυριακής και φτάνοντας στην Πανεπιστημίου διαπίστωσα ότι ούτε εκεί κουνιόταν φύλλο καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο δρόμο με τα ρολά όλων των καταστημάτων κατεβασμένα.
ΑΘΗΝΑ,08092013

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά διαδρομή ! πολύ περισσότερο καλή βέβαια η περιγραφή της ! actimon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mου κάνει εντύπωση που αναρωτιέσαι Ηλία μου. ΄Ολη η πόλη σαν βομβαρδισμένη είναι. ΄Ερημη και εγκαταλελειμένη. Σίγουρα φταίει η κρίση αλλά πιο πολύ νομίζω φταίει η ΑΚΕΦΙΑ. Το ρεπορτάζ όπως πάντα τέλειο και κατατοπιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή