Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ HOTEL STANLEY


 
Μου αρέσει ομολογώ να κάνω παρέα με ποιητές και ποιήτριες βεβαίως.΄Έχω μάλιστα αρκετές φίλες και φίλους που γράφουν καλά ποιήματα ή μελετούν ποίηση και κατά συνέπεια μπορώ να πω πως παρακολουθώ κάπως τα πράγματα και δίνω το παρόν μου σε αρκετές ποιητικές εκδηλώσεις αν αυτές γίνονται στο κέντρο της πόλης, στους γνωστούς σε όλους μας χώρους.

 
Χθες λοιπόν, ξεκίνησα να πάω στο ολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στο παλιό πιλοποιείο του Πουλόπουλου όπως θα το θυμούνται κάποιοι πιο ώριμοι, στα Πετράλωνα για να δω την εκδήλωση «12 εικαστικοί συνομιλούν με 12 Ποιητές» όπου μεταξύ άλλων εξέθεταν και συνομιλούσαν με τους ποιητές που τους εμπνέουν κάποιοι φίλοι, ο Γιάννης Καστρίτσης και η Παυλίνα Παμπούδη τους οποίους είδα και φωτογράφισα (δείτε επόμενες αναρτήσεις στο actimon) και ο Γιάννης Τζερμιάς o οποίος απουσίαζε από την έκθεση αλλά νοερά ήταν μαζί μας.

Φεύγοντας από εκεί, δέχθηκα μια πρόσκληση να πάμε στην ταράτσα του ξενοδοχείου «Στάνλει» στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου θα παρακολουθούσαμε ποιητικές αναγνώσεις από κάποιους ποιητές. Έτσι βρέθηκα σε μια ωραία ομήγυρη που απόλαυσε εκτός από την κουβέντα με τους ποιητές και τις ποιήτριες και τους ίδιους να διαβάζουν ποιήματά τους στην μητρική τους γλώσα.


Στη μεγάλη παρέα που γίναμε όλοι στην ταράτσα του «Στάνλει» συμμετείχαν οι: Γιώργος Χουλιάρας, Δημήτρης Αγγελής, Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Άγγελος Καλογερόπουλος, Αναστάσης Βιστωνίτης, Λίλλη Ντίνα, Αντώνης Βολονάκης, η δανέζα Pia Tafdrup, ο γερμανοελβετός Joshen Kelter και εκτός από τους Έλληνες, διάβασαν ποιήματά τους οι Desmont Egan που τραγούδησε και ένα ιρλανδικό τραγούδι, ο ισπανός Juan Carlos Mestre και ο πολωνός Adam Zagajewski. Στην παρέα συμμετείχαν επίσης, η Ειρήνη Παπακυριακού της οργανωτικής του φεστιβάλ, οι φίλες Νόρα Γαλανοπούλου και Πελαγία Κιτσοδήμου, η Μαρία Βιστωνίτη και η συνάδελφος δημοσιογράφος Παγώνα Λαψάτη.  Εγώ σας πληροφορώ, δεν διάβασα κανένα ποίημα αλλά βρήκα την ευκαιρία και μπήκα σε ένα ωραίο κάδρο με ποιητές, για να μπω στο κλίμα της ποιητικής δημιουργίας και την ιδέα ότι μπορώ κάποια μέρα να γράφω και στίχους!!!

Περισσότερα για το «Διεθνές Φεστιβάλ Ποιήσης Αθηνών», στο www.poetscircle.gr και http://athenswpf.wordpress.com

ΑΘΗΝΑ, 24092013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου