Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΕΙΒΑΤΗ


Στο Βουτσικάκι,το 1978
 
Όλοι οι τόποι της Ελλάδας περηφανεύονται για τα βουνά τους. Στην Καρδίτσα όμως έχουν ένα λόγο παραπάνω να καμαρώνουν πιότερο για τα δικά τους καθώς αυτοί αγνατεύουν κάθε μέρα τα μοναδικά Άγραφα, ζούν κάτω από την κομψή σκιά τους και παρά του ότι οι περισσότεροι πλέον κατοικούν στην Καρδίτσα και τον κάμπο, τα βαδίζουν συχνά ή ανεβαίνουν στις όμορφες κορυφές τους κι αγναντεύουν από εκεί τον κόσμο.


Στάνη στη Νιάλα, 1973
Από τους ανθρώπους που αγάπησαν πολύ τα Άγραφα και τα περπάτησαν περισσότερο από τους άλλους, σε εποχές μάλιστα που κάτι τέτοιο το θεωρούσαν τρέλα, είναι ο Δημήτρης Κουσιάς από το Μοσχάτο (Βλάσδο) ο οποίος όμως έζησε τα περισσότερα χρόνια του κάτω από τις κορυφές των Άλπεων, στο Τορίνο, εργαζόμενος στις βιομηχανίες ραδιοφώνων. Από εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσει και να ανέβει στις σπουδαιότερες ψηλές κορφές των βουνών του κόσμου και η ζωή του είναι γεμάτη μνήμες και εμπειρίες από αυτές  τις αναβάσεις.
H "Κοιμωμένη των Αγράφων" 1973
 
Μπορλερό, 1973

Στο βετεράνο ορειβάτη Δημήτρη Κουσιά, ο οποίος όταν ανέβαινε τα βουνά επέστρεφε με ένα σωρό φωτογραφίες, είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση στο στέκι του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (Αντιμάχου 3, δίπλα στον θερινό κινηματογράφο), στις 20.00 με προβολές ταινιών και φωτογραφιών και πολλή - πολλή συζήτηση.
 
ΑΘΗΝΑ, 10102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου