Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 
Μια ωραία βραδιά ήταν η χθεσινή, στη «Στοά του Βιβλίου» όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Λήμνος της καρδιάς μας και του βιβλίου» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων και είχε ως στόχο τη γνωριμία μας με την ωραία Λήμνο μέσα από τα βιβλία που έγραψαν για το νησί τους, Λημνιοί συγγραφείς αλλά και άλλοι.

 
Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της ΟΛΣΥ, Αντώνης Καραγιάννης με θέμα «Λημνιακοί σύλλογοι. Η διαδρομή και ο ρόλος της ΟΛΣΥ», ο Χρήστος Μπουλώτης: «Ματιές στην αρχαιολογία της Λήμνου» και η Ήβη Νανοπούλου με θέμα «Η ανθρώπινη παρέμβαση στο τοπίο της Λήμνου». Χαιρετισμούς απηύθηναν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από το Δήμο Λήμνου καθώς και ο Χριστόφορος Τσακιρέλλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

 

Σήμερα, στις εκδηλώσεις που αρχίζουν στις 19.30 θα μιλήσουν: ο Θεόδωρος Μπελίτσος με θέμα «Η Λήμνος στην ελληνική λογοτεχνία», η Δέσποινα Δούκα «Η Λήμνος στο έργο της Μαρίας Λαμαδαρίδου - Πόθου» και η Άσπα Αρώνη - Κότσαλη «Ράλλης Κοψίδης, ο ζωγράφος και το έργο του». Θα τιμηθούν εκ μέρους της ΟΛΣΥ την Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου και ο Ράλλης Κοψίδης για το έργο του.




 
 
Σημειώνουμε πως η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι πήγαν τα εξαιρετικά κρασιά της Λήμνου που προσέφεραν οι επιχειρήσεις «Κτήμα Χατζηγεωργίου» και «Σαββόγλου - Τσιβόλας».



Η έκθεση βιβλίου στη «Στοά του Βιβλίου» των Λημνιών Συγγραφέων και συγγραφέων που τα έργα τους αναφέρονται στη Λήμνο θα λειτουργεί σήμερα από τις 10.00 έως 22.00 και αύριο από τις 10.00 έως 14.30.
 
ΑΘΗΝΑ, 18102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου