Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ .Ι


 
Πήγα μετά από 36 χρόνια χθες στο μεγάλο ιστορικό παζάρι της Σπερχειάδας, της μεγάλης κωμόπολης της Δυτικής Φθιώτιδας και ένοιωσα ομολογώ μια χαρά όπως όταν πρωτοπήγα, το 1977 και θυμήθηκα πως αγόρασα, με χρήματα από μεροκάματα που έκανα στις οικοδομές,  ένα μπουφάν της μόδας για 300 δραχμές, ήτοι 80 σημερινά λεπτά του ευρώ!!!
Δεν ήταν μόνο αυτό, ένοιωσα πως ξαναβρέθηκα σε μακρινή στο παρελθόν εποχή καθώς ο κόσμος που ήταν εκεί κινούνταν σε ρυθμούς μακριά από τη θλιβερή πραγματικότητα της οικονομίας μας και χαίρονταν που εύρισκε να αγοράσει πράγματα ανεκτής αλλά και καλής ποιότητας σε απίστευτα χαμηλές τιμές και τούτο χάρη στους περιπλανώμενους εμπόρους.

Είδα ένα σωρό πράγματα που θέλει μέρες να τα γράψω και να σας δείξω φωτογραφίες, κάτι που θα κάνω από σήμερα το απόγευμα αλλά εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν η παρέα που έκανα με κάτι τσιγγάνους που εμπορεύονται χαλιά. Ξεκίνησα δειλά τη γνωριμία μου με αυτούς και πολύ προσεκτικά εξαιτίας του γνωστού θέματος με το «ξανθό κοριτσάκι» που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αυτές τις ημέρες και καταλήξαμε να γίνουμε μια παρέα όλοι και ανέλαβα μάλιστα να τους στείλω τις φωτογραφίες που τράβηξα σε ένα σωρό προορισμούς, από τα Μέγαρα ως τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και το Βόλο.
Το χαρήκαμε όλοι το παιχνίδι με τις ωραίες, όπως διαπίστωσα μετά φωτογραφίες γιατί εκείνη τη στιγμή είχα αλλού το νου μου και μια στιγμή που ήταν όλα τα πιτσιρίκια κοντά μου έψαξα κάποιον να μας βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία. Δεν βρήκα κανέναν γνωστό και ανέθεσα την φωτογράφιση σε ένα πιτσιρικά και ιδού το αποτέλεσμα…

Τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι να τους βρω πάλι σύντομα σε κάποιο άλλο τόπο να συνεχίσουμε τις φωτογραφίες και φυσικά το ρεπορτάζ για τα υπέροχα ελληνικά παζάρια!
ΑΘΗΝΑ, 21102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου