Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΥΧΟΓΙΟ


 
Ήταν από τις σπάνιες εκδηλώσεις που αυτά που ακούσαμε, μπορεί, αφού τα ζούμε μάλιστα από πρώτο χέρι να μην μας γεμίζουν αισοδοξία, αλλά αποκαλύπτουν όμως πως η σωστή και ψύχραιμη προσέγγιση των πραγμάτων είναι αυτά που θα μας κάνουν να καταλάβουμε καλύτερα γιατί συμβαίνουν και φυσικά πως μπορούμε να αντιδράσουμε.


Η περίπτωση, για την χθεσινή παρουσίαση στο μέγαρον «Υπατία», του βιβλίου: «Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία» (Εκδόσεις «Επίκεντρο») του καλού φίλου και συναδέλφου Δημήτρη Ψυχογιού τον γνώρισα από τα πρώτα κιόλας χρόνια της πορείας μου στη δημοσιογραφία και του οφείλω αρκετά πράγματα. Για το βιβλίο μίλησαν: ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, άκουσε προσεκτικά και με πολύ ενδιαφέρον τις ομιλίες ενώ στην πρώτη σειρά των θέσεων, μεταξύ άλλων βρέθηκαν να κάθονται δίπλα - δίπλα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Νίκος Μπίστης.

- Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο σας παραπέμπω στη συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Ψυχογιός στην Κατερίνα Παναγοπούλου http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/453
 
ΑΘΗΝΑ, 16102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου