Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«ΡΩΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ




 

H Ένωση των Ρώσων Μεταναστών στην Ελλάδα «Σ. Ι. Ντεμίντοβα» και το ιντερνετικό περιοδικό «9Μούσες» ( http://9musesjournal.wordpress.com) διοργανώνουν για το τριήμερο 4 - 7 Οκτωβρίου στην Τήνο τις«Ρώσικες ημέρες στην Τήνο, 2013» και θα είναι αφιερωμένες στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Την πρωτοβουλία για τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είχε η διευθύντρια του προαναφερόμενου περιοδικού Ιρίνα Αναστασιάδη με την υποστήριξη του Γιάννη Βιδάλη, διευθυντή του ξενοδοχείου «Βιντσέντζο» (www.vincsenzo.gr) στην Τήνο.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει: επίσκεψη το Σάββατο το πρωί στο χωριό Κάμπος όπου θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, που χτίστηκε με τη βοήθεια του κόμη Ορλώφ το 1771 προς τιμήν της αυτοκράτειρας της Ρωσίας Αικατερίνης Β '. Σημειώνουμε πως αυτή η εκκλησία χτίστηκε κατά τη διάρκεια της σύντομης ρωσικής κυριαρχίας στο νησί (1770 - 1774) και επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη.

Το απόγευμα του Σαββάτου,στις 19.00, θα γίνει η έναρξη των «Ρωσικών Ημερών»στο Πολυμέρειο (Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού) από την πρόεδροτης Ένωσης Ρώσων στην Ελλάδα, Ειρήνης Ζάλτινα και θα ακολουθήσει ο εορταμός της επετείου για τα150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ηθοποιός Ειρήνη Μπόϊκο θα απαγγείλει ποιήματα του Καβάφη που έχουν μεταφράσει στα ρώσικα ο Ολέγκ Τσυμπένκο και η Ιρίνα Αναστασιάδου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου της Ειρήνας Ζαλνίκα και συναυλία με τρίο από μπαλαλάϊκες.

Την Κυριακή το πρωί οι Ρώσοι σύνεδροι και οι προσκεκλημένοι, μετά από τη λειτουργία στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας θα κάνουν τον γύρο του νησιού και επισκέψεις στο Μοναστήρι του Κεχροβουνίου, στο χωριό Βωλάξ και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο.

Το απόγευμα, στις 19.00 η Αρχισυντάκτης Ειρήνα Αναστασιάδη θα παρουσιάσει το έργο του περιοδικού 9Μούσες και θα ακολουθήσουν:

  • Εισήγηση της Λόλα Ζβονάρεβα, γραμματέως της Ένωσης Συγγραφέων της Μόσχας,διδάκτορος Ιστορικών Επιστημών της Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.
  • Εισήγηση αρχισυντάκτη του διεθνούς περιοδικού"Λογοτεχνικά χρονικά" -"Ιστορία της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής βιβλίων, χειρογράφων- έργων ζωγραφικής των Ρώσων μεταναστών – λευκής φρουράς".
  • Εισήγηση του Ολέγκ Βολοβίκ, συγγραφέα, Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ρώσων συγγραφέων, εκδότη του"Interpressfakt" ειδικού απεσταλμένου ΜΜΕ Ρωσιας στην Ουγγαρία και την Κεντρική Ευρώπη, το πρακτορείο ειδήσεων "Quick Info". «Η Γνώση στην αρχαία Ελλάδα και σήμερα»
  • Εισήγηση του Χάρη Κουτελάκη, συγγραφέα, Διδάκτορα Αρχαιολογίας με θέμα: «Δήλος, γενέτειρα του Απόλλωνα, ηγέτη των Μουσών».
  • Εισήγηση του Michael Samuels, συγγραφέα, Δόκτορα της Ιατρικής με θέμα: «Τήνος και Δήλος. Κάθαρση και Γνώση".
  • Εισήγηση του Ευγένιου Ντεμένοκ, συγγραφέα, φιλόσοφου, μέλους της Ένωσης Ουκρανών συγγραφέων και της Ένωσης των Ρώσων συγγραφέων της Τσεχικής Δημοκρατίας «Φιλοσοφία, ως βάση για τον συγγραφέα".

Οι «Ρώσικες ημέρες στην Τήνο» θα κλείσουν με συναυλία του Βίκτωρα Βασιλειάδη και της Ελλάδας Κουλαίδου με μεσαιωνική μουσική. Σημειώνουμε ότι, γλώσσες εργασίας -ρωσικά, αγγλικά και ελληνικά και η συμμετοχή στις «Ρωσικές ημέρες στην Τήνο» είναι ανοιχτή σε όλους. (Τηλ. 6974866876)
 
ΑΘΗΝΑ, 03102013
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.tinos360.gr, http://www.tinos.biz, http://www.vincenzo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου