Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΗΣ ΕΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ



Το να πάει κάποιος στο Βιετνάμ, δεν είναι δα και εύκολο πράγμα και σε όλους μας υποθέτω πως ακούγεται σαν μια μοναδική, εξωτική εμπειρία το ταξίδι σε αυτή τη μακρινή χώρα…
Δεν ήξερα πως στο Βιετνάμ είχε πάει η καλή μας φίλη, φωτογράφος,  Ένη Κούκουλα και έμεινε μάλιστα εκεί για 20 ολόκληρες μέρες και το χάρηκα πολύ σαν έμαθα πως ετοίμαζε μια έκθεση φωτογραφίας από όσα ωραία και ενδιαφέροντα είδε και όσα προκάλεσαν την όρασή της. Αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Βιετνάμ - Σημειώσεις σε μια διαδρομή» που εντάσσεται στο Athens Photo Festival (APhF:13) μας παρουσίασε χθες το απόγευμα στο Manifactura Gallery (Ζωοδόχου Πηγής 29, Εξάρχεια). Και ήταν πολλές οι φίλες και πολλοί οι φίλοι από την ομάδα «ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» και όχι μόνο που έδωσαν το παρόν τους και θαύμασαν τις φωτογραφίες της Ένης για τις οποίες η ίδια γράφει ότι «δεν είναι ταξιδιωτικές, δεν ικανοποιούν την περιέργεια κάποιου που θέλει να μάθει τη χώρα. Συλλογή θραυσμάτων ιστορίας και προσωπικής ματιάς. Το φως, το παιχνίδι του στα φυλλώματα και τους ανθρώπους. Προσπάθεια να δεις το «δικό σου» συνδυασμένο με το «ξένο». Μια ματιά σε μια χώρα, έτσι κι αλλιώς στο μεταίχμιο του χρόνου».
 
Από πλευράς μου εγώ δεν μπορώ να πως τίποτα περισσότερο από ένα ευχαριστώ στην Ένη που μοιράστηκε με αυτό τον τρόπο την προσωπική ματιά της στο Βιετνάμ και φυσικά σας προτείνω να πάτε να δείτε την έκθεση η οποία θα λειτουργεί καθημερινά ως τις 28/11 και κάποιες ημέρες θα δείτε εκεί και την ίδια και θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί της και να τη ρωτήσετε περισσότερα για την μακρινή αυτή χώρα της Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου