Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΜΠΑΡΤΙΝΑ;


 
Σίγουρα δεν είναι δώρο για εκείνους που δεν διαθέτουν χιούμορ, έστω λίγο παραπάνω από το μέτριο, αλλά μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά του όταν πρόκειται να δημιουργήσει μια άσεμνη έκπληξη σε κάποιο πρόσωπο που θέλουμε ή να μεταφέρει σε αυτό ένα μήνυμα που δεν μπορούμε να πούμε με άλλο τρόπο.
Ο πλαστικός κούκλος με τη μαύρη καμπαρτίνα που κοστίζει μόνο πέντε ευρώ και κινείται με μπαταρίες, (στην πλατεία Δημαρχείου τον είδαμε χθες μαζί με άλλα πιο σεμνά παιχνίδια) κουβαλάει βεβαίως μια φήμη ασέμνου αλλά είναι ένα ωραίο παιχνιδάκι που κάνει, όπως είδα, πολλές καθωσπρέπει κυρίες και δεσποινίδες να κοκκινίζουν τη στιγμή που ανοίγει την καμπαρτίνα και παρουσιάζει τα απόκρυφά του. Το μειονέκτημα στην περίπτωση είναι ότι για να είναι πάντα έτοιμος  χρειάζεται ένα ζευγάρι καινούργιες μπαταρίες, των οποίων η αξία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Από το σύντομο ρεπορτάζ που έκανα με τον άνθρωπο που τον πούλαγε έμαθα πως κατασκευάζεται στη μακρινή Κίνα και υπάρχουν και τέτοια παιχνίδα που κινούνται με ένα μηχανισμό κουρδίσματος αλλά δεν τα προτιμάει κανένας γιατί περιορίζουν τραγικά την έκπληξη που μπορεί να προκαλέσει στο άτομο που απευθύνεται.

Πέραν αυτών, όσο μπορώ να πω από τις παρατηρήσεις που έχω κάνει, την άσεμνη κίνηση του πλαστικού κούκλου με την καμπαρτίνα δεν νομίζω πως μπορούμε να τη δούμε εκ του φυσικού γιατί οι άντρες που κυκλοφορούν στην πόλη με καμπαρτίνα και μάλιστα μάυρη, είναι ελάχιστοι και υπεράνω υποψίας νομίζω. Και τούτο γιατί οι περισσότεροι, έχουν υιοθετήσει στο ντύσιμό τους διάφορα ρούχα,όπως κοντά τζάκετ και μπουφάν που δεν κάνουν για τέτοια πράγματα ενώ οι φόρμες που φοράνε δεν διαθέτουν καν φερμουάρ…
ΑΘΗΝΑ, 18012014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου