Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟΧΟΣ Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ




Πήρα λίγο αργά ομολογώ είδηση, την αναγγελία από το φίλο και συνάδελφο Σταύρο Θεοδωράκη της ίδρυσης πολιτικής κίνησης με τίτλο «ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και χαιρετίζω θερμά την ωραία του πρωτοβουλία και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία...

  
Εκ των πραγμάτων όμως υποχρεώνομαι να πάρω κι εγώ θέση αναγγέλοντας την ίδρυση κίνησης με τίτλο «ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ» αλλά μανιφέστο δεν θα δείτε νωρίτερα από τη Δευτέρα γιατί τούτες τις ημέρες έπεσε λίγη δουλειά και πέρα απ’ αυτό πρέπει να ανέβω για τρείς - τέσσερις ημέρες στα Άγραφα.Αφού λοιπόν πάρω τον αέρα μου εκεί στις κορυφές και πούμε όλοι μαζί εκεί στο καφενείο της Νεράιδας (Σπινάσας) το πολυαναμενόμενο «τυπωθήτω» στο βιβλίο που παλεύαμε τόσο καιρό και έχει τίτλο «Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων», θα ακουλουθήσει και η σχετική ανακοίνωση. 

Πρέπει όμως να πω δυο λόγια γιατί προχώρησα στην εξαγγελία της κίνησης «ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ» γιατί μπορεί να πει κανένας πως αντιγράφω το Σταύρο. Προς Θεού, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χαίρομαι μάλιστα γι’ αυτή την κίνησή του γιατί πέρα από συνάδελφος είναι και καλός φίλος. Η γνωριμία μας ξεκινά από μυθικό 1982 που πηγαίναμε μαζί στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» και συμμαθητές μας εκείνη τη χρονιά ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Γιάννης Τριάντης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Γιώργος Γιουκάκης, η Αλίκη Μάτση, ο Πάνος Σώκος και πολλές άλλες και άλλοι συνάδελφοι - ήταν η χρονιά μάλιστα που όλοι όσοι αποφοιτήσαμε πιάσαμε αμέσως δουλειά καθώς άνοιγαν τότε πολλά νέα ΜΜΕ. 

Αναφέρω αυτή τη χρονιά γιατί όταν έφυγα οριστικά από τις εφημερίδες, πήρα τα βουνά και το πρώτο μεγάλο έργο που έκανα ήταν το βιβλίο «ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ - Στην Πίνδο, στον Άσπρο» (Έκδοση της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας Τρικάλων) και στην παρουσίαση που έγινε στις 17 Μαρτίου 2007 στο «Τιτάνια» έκρινα πως έπρεπε να μιλήσουν γι’ αυτό κυρίως συνέδαλφοι και φίλοι. Έτσι σε μια μεγάλη εκδήλωση που το συντονισμό έκανε ο Βασίλης Καλαμάρας, μίλησαν οι Θοδωρής Ρουσόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Κώστας Σκανδαλίδης με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί εκείνα τα χρόνια στην «Εξόρμηση», Γιώργος Σταματόπουλος συνάδελφος από την Ελευθεροτυπία, η Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Καίτη Καμηλάκη και η Εύη Καρακώστα που κατάγονταν από το χωριό Νεράιδα ενώ κείμενα διάβασε η Μάνια Παπαδημητρίου. 

Τι τα λέω τώρα αυτά και που θέλω να καταλήξω; Απλά, όταν μετάτα πολύ ωραία λόγια που άκουσα απ’ όλους, για το έργο και για τη στάση μου απέναντι στη δημοσιογραφία, απάντησα απευθυνόμενος κυρίως προς τους υπουργούς Θοδωρή Ρουσόπουλο και Κώστα Σκανδαλίδη πως «ενώ αυτοί πήραν τα υπουργεία, εγώ διάλεξα να πάρω τα βουνά, κυριολεκτικά καιμεταφορικά» και τούτο σημειώθηκε. Τώρα με την κίνηση του Σταύρου, ήρθε η ώρα να το συμπληρώσω περιλαμβάνοντας κι αυτόν στους φίλους και συναδέλφους που μετά από μακρά και καλή θητεία στη δημοσιογραφία, τους γοήτευσε και η πολιτική... 

ΑΘΗΝΑ, 27022014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου