Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...


 
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά η προχθεσινή, στο Polis Art Café που έχει εξελιχθεί σε ένα ιδαίτερο χώρο συνάντησης και προβολής, τόσο πνευματικών έργων και δημιουργιών, αλλά και κινήσεων που έχουν στόχο τον προβληματισμό και το διάλογο, σε μια τόσο κρίσιμη εποχή όπως αυτή που περνάμε και κατά την οποία κάθε τι γόνιμο στη σκέψη είναι απαραίτητο και καλοδεχούμενο.

 
Ο λόγος για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Μια υπονομευμένη άνοιξη - στις ρίζες της οικονομικής εξάρτησης» (Εναλλακτικές Εκδόσεις) και για το οποίο μίλησαν οι Θανάσης Καλαφάτης, αναπλ. καθ. Οικονομικής Ιστορίας ΠΑ.ΠΕΙ, Βασίλης Καραποστόλης, καθ. Πολιτισμού & Επικοινωνίας Παν. Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου ενώ ακολούθησε με τους παρευρισκομένους ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος τον όποιον,όπως και την παρουσίαση, συντόνισε με τον δικό του ωραίο τρόπο,ο συνάδελφος Γιάννης Τριάντης.  

Θα ήταν ελλειπής και περιορισμένη μια δική μου αναφορά τούτη τη στιγμή στο βιβλίο, το οποίο αν και διάβασα μέσα σε μια νύχτα, φυσικά θα επανέλθω για μια ποι συστηματική ανάγνωση, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ένα θεμελιακό βιβλίο για την προσωπική τουλάχιστον αυτογνωσία καθενός μας και ένα σπουδαίο εργαλείο για την αποκωδικοποίηση της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
ΑΘΗΝΑ, 26022014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου