Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΧΑΝΔΕΛΗ


 
Βρέθηκα μαζί με άλλους φίλους προχθές στα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσα έκθεσης της Όλγας Χανδέλη με τίτλο «ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» και σας μεταφέρω λίγες εικόνες από την εξαιρετική δουλειά της φίλης μας.
Τα έργα της Όλγας αποτελούνται από γλυπτά, κολλάζ, μεικτές τεχνικές και πραγματεύονται θέματα ανθρωποκεντρικά και μορφοκεντρικά. Η καλλιτέχνης δημιουργεί μορφές με σκοπό να μας θυμίσουν βιώματα, συναισθήματα, κρυμμένες μνήμες που επηρρεάζουν και καθορίζουν την ύπαρξή μας,καθώς αναφέρεται σε αρχέτυπες αξίες της ζωής. Η Όλγα προτείνει να στραφούμε προς την ανασύνταξη, ενδοσκόπηση και αναθεώρηση, την προτροπή ανεύρεσης των ρυθμιστικών δυνάμεων που ποτέ δεν λησμονούν τους αναγκαίους όρους για την ισορροπία του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού μας κόσμου.
 


«Τα έργα μου» λέει η ίδια, «είναι ανθρωποκεντρικά και μορφοκεντρικά. Δημιουργώ μορφές με σκοπό να μας θυμίσουν βιώματα, συναισθήματα, να ανασύρρουν κρυμμένες μνήμες που επηρρεάζουν και καθορίζουν την ύπαρξή μας. Αναφέρομαι συχνά στις αρχετυπικές αξίες της ζωής. Στόχος μου είναι να ερευνήσω και να ερμηνεύσω τον άνθρωπο ως οντότητα. Ύπαρξη μοναδικά μοναχική, φορτισμένη με γνώσεις και εμπειρίες που αθροίζονται, μοσφοποιούνται σε αρχές, σε ιδεώδη, σε ιδανικά, σε πάθη. Σκοπός μου είναι η κατάθεση της προσωπικής μου άποψης μέσα από την εποχή μας και η προσέγγιση των θεμάτων με μια σύγχρονη ματιά, με την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται στις προσπάθειές μου».
Η έκθεση που θα λειτουργήσει μέχρι τις22 Μαρτίου, (Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης, Αριάδνης 13 και Νιόβης,Φιλοθέη) έγινε με την επιμέλεια της Αλίντας Γεωργιάδου και της Έλενας Πάτση. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 6979137980.

Περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/#!/ilias.p.ii/media_set?set=a.10201793482666479&type=1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου