Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥ






Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, επαγγελματίες αλλά και άλλους ευκαιριακούς, ντόπιους ή αλλοδαπούς  που επιδιώκουν να βγάλουν ένα μικρό μεροκάματο τα Σαββατοκύριακα ή μέσα στις εορταστικές περιόδους στα πεζοδρόμια ή σε κάποιους δρόμους της πόλης να πουλάνε διάφορα πράγματα και ανάλογα με αυτό που επιζητεί ο καθένας βοηθάει στην κίνηση αυτής της αγοράς η οποία όσο και να έχει, δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτή την αγορά με τα πιο απίθανα πράγματα που μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος για να εμπορευτεί και γι’ αυτό θέλει προσοχή, να ανακαλύψουμε κάθε φορά το καινούργιο, αυτό που με τον τρόπο του κάνει τα διαφορά. 

Έτσι, προκάλεσαν έκπληξη, για μένα τουλάχιστον αλλά και για άλλους πολλούς άλλους που βρίσκονταν χθες το μεσμέρι χαμηλά στην Αδριανού, προς το Θησείο, οι ωραίες πολύχρωμες κατασκευές που κρέμονταν από τα κλαδιά ενός χαμηλού δέντρου που όσοι γνωρίζουν, τις λένε ονειροπαγίδες. Ναι,ονειροπαγίδες ήταν μου είπαν τα ωραία κοριτσόπουλα, Κωνσταντίνα και Βαρβάρα από μια πόλη της Εύβοιας τα οποία ήρθαν μαζί με άλλες φίλες τους να κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα αυτές τις ημέρες και παράλληλα να βγάλουν και τα έξοδα του ταξιδιού πουλώντας τις όντως ωραίες ονειροπαγίδες που έχουν φτιάξει με τα χέρια τους.




Αν τα κορίτσια δεν έχουν ξεπουλήσει και τα βρείτε ακόμη στο Θησείο, όπου θα ήταν και σήμερα όπως μου είπαν χθες, μπορείτε κι εσείς να πάρετε μία. Θα σας χρειαστούν αν ακόμη πιστεύεται πως τα όνειρα που έχετε δεν πραγματοποιούνται επειδή κάτι δεν κάνετε σωστά ή σας προσπερνάνε. Ρωτήστε τα όμως, μήπως πρέπει να βάλετε κι ένα δόλωμα μέσα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα…

ΑΘΗΝΑ, 12042014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου