Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


 
Το ξεκίνησα τα προηγούμενα έτη και μου αρέσει ακόμη, να φτιάχνω ευχετήριες κάρτες με φωτογραφίες που έχω τραβήξει εγώ και να τις στέλνω στις φίλες και τους φίλους την ημέρα που εορτάζουν την ονομάστική τους εορτή ή τα γενέθλιά τους, αντί αυτών των έτοιμων που βρίσκουμε στο δίκτυο και προσπαθώ, το θέμα να ταιριάζει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ομολογώ πως δεν είναι και εύκολη δουλειά αυτό αλλά μου αρέσει να την κάνω και τελευταία μάλιστα προσπαθώ να φτιάχνω μερικές κάρτες που να απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο με την έννοια του τόπου καταγωγής ή διαμονής, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων, συλλόγους συνδέσμος κ.λ.π. για να λιγοστεύω τη δουλειά αλλά και να  παίζει αυτή η χειροποίητη δικτυακή κάρτα το στοιχείο της σύνδεσης και της αναγνώρισης.
Έτσι λοιπόν, εκεί που σκεφτόμουν τι θα ταίριαζε στα Εξάρχεια και να έχει και λίγο χρώμα από Πάσχα, είδα με άλλο μάτι πριν από λίγο τη σύνθεση από πολλών τεχνοτροπιών γκράφιτι στους τοίχους του πεσμένου κτιρίου στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα και νομίζω πως πέτυχα διάνα για την δημιουργία μιας ευχετήριας κάρτας για τα Εξάρχεια, τους αληθινούς γείτονες Εξαρχειώτες* και όσους αγαπούν και σέβονται τη γειτονιά μου.

Όταν λέω πραγματικούς Εξαρχειώτες, εννοώ αυτούς που ζουν ή εργάζονται στη γειτονιά και όχι τους άλλους που έρχονται να «ξεσκάσουν» ή να ζήσουν την ψευδαίσθηση της επανάστασης και των κινημάτων για λίγες ώρες και μετά επιστρέφουν στο σπίτι τους ανακουφισμένοι όπως γυρίζουν από τον ψυχαναλυτή τους ή την εκκλησία. Και μιας και λέω εκκλησία, σας πληροφορώ, μέρες που είναι πως η Ενορία των Εξαρχείων είναι η πανέμορφη εκκλησία της Ζωοοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας και ότι οι ακολουθίες, ο επιτάφιος και η Ανάσταση είναι πολύ καλύτερες από τις εκκλησίες της Πλάκας και άλλες της μόδας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ακόμη, πως στη Θεμιστοκλέους έχουμε ονομαστά καταστήματα για τη συνέχεια μετά τον εκκλησιασμό με θαλασσινά.
ΑΘΗΝΑ, 15042014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου