Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΓΑ;



Γεννάνε αυγά τα έλατα; Σίγουρα όχι, αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα δέντρο, σπόρους κάνουν και με αυτούς γίνεται η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους τους. Μήπως κλώθουν αυγά τα έλατα; Όχι πάλι, είναι τόσο βαριά που μπορεί να τα λυώσουν.
Ούτε και η περίπτωση να έχει αφήσει κάποιο πουλί τα αυγά του στι ρίζα ενός μεγάλου ελάτου στη διαδρομή Κουστέσα - Πετρίλια μπορεί να σταθεί καθώς όλα τα πουλιά, ακόμα και τα πιο χαζά διαθέτουναν αναπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της προστασίας του είδους του. Ποτέ δεν θα άφηναν τα αυγά τους έτσι εκτειθειμένα σε κάθε κίνδυνο και θηρευτή που θα μπορούσε να περάσει από εκεί. Και η περίπτωση ακόμη να είναι αυγά χελώνας, αυτά τα δυο μεγάλα στρογγυλά πράγματα στη ρίζα του ελάτου αποκλείεται καθώς αυτές, όπως και τα φίδια εξάλλου τα θάβουν τα αυγά τους. Ούτε και η περίπτωση να έχει βγάλει όρχεις ένας έλατος μπορεί να σταθεί καθώς στα δέντρα γενικώς δεν χρειάζονται τέτοια εργαλεία, ούτε για την αναπαραγωγή ούτε βεβαίως και για να δείξουν πως κάτι διαθέτουν. Τους αρκεί η ομορφιά τους και το ανάστημά τους, όποιο και αν είναι αυτό.


Τι είναι λοιπόν αυτά τα ωραία πράγματα; Μανιτάρια τα οποία δεν έχω ξαναδεί και με εντυπωσίασαν τόσο που αναγκάστηκα να κάνω αυτό το κείμενο με τις υποθέσεις ώστε κάποιος που ξέρει από αυτά τα δει και μας πει και πως τα λένε και αν είναι δηλητηριώδη.
Τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων...

ΥΓ. Στο διάλογο που ακολούθησε τότε την ανάρτηση στον οποίο είχαν εμπλακεί και ειδικοί περί τα μανιτάρια καταλήξαμε πως λέγονται αλποπορδές ή λυκοπορδές και βεβαίως δεν τρώγονται. 
ΑΘΗΝΑ, 23082014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου