Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΓΙΑ ΚΑΣΤΑΝΑ






Έτυχε πέρσι τέτοιες ημέρες να βρεθώ στη Μελίβοια της Λάρισας, ένα ωραίο χωριό στις πλαγιές του Κισάβου που αγναντεύει από τη μια πλευρά τον κάμπο της Θεσσαλίας και από την άλλη το Αιγαίο και ομολογώ πως γνώρισα ένα χωριό το οποίο στους καιρούς που ζούμε ξεχωρίζει από πολλά μέρη της Ελλάδας με την ευημερία του, ευημερία που οφείλεται στα κάστανα με τα οποία ασχολούνται συστηματικά με μεθοδικά έδώ και μισό αιώνα όλοι οι κάτοικοί του.



Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν από σήμερα και για λίγες μέρες επισκεπτόμαστε τη Μελίβοια καθώς και άλλα χωριά του Δήμου Αγιάς και μέσω κειμένων, φωτογραφιών και βίντεο θα γνωρίσετε αυτόν τον υπέροχο τόπο, τους ανθρώπους που τον δουλεύουν και τον αγαπούν και βεβαίως την εξαιρετική παραγωγή του σε κάστανα αλλά και μήλα. Με τη Μελίβοια τέλος, ξεκινούν και οι «Μικρές Πατρίδες» τις δημοσιεύσεις τους αρχικά από το action.blogspot.com και σε λίγες ημέρες από δικό τους ιστότοπο και μέχρι να πάρει σειρά θα τις βλέπετε και στο Facebook.





























Ως εισαγωγή στο μεγάλο θέμα της προκοπής της Μελίβοιας δημοσιεύουμε σήμερα μια σειρά φωτογραφιών από την περσινή γνωριμία μας μαζί της και μόλις αρχίσουν να βγαίνουν σήμερα οι καινούργιες, αμέσως θα τις βλέπετε στην οθόνη σας. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου