Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ 01

ΚΑΠΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ

Ο Γιάννης και η Κρυστάλλω Καπνογιάννη στην αυλή του σπιτιού τους στα Λιβάδια Αμαράντου.

Στα Λιβάδια, λίγα χιλιόμετρα από τον Αμάραντο, γεννήθηκαν γείτονες ο Γιάννης Καπνογιάννης και η Αγλαΐα. Εκεί παντρεύτηκαν πριν από 53 χρόνια κι εκεί μένουν ακόμη, στον προσήλιο οικισμό στα χαμηλά μέρη του Αμαράντου και από τότε, δίπλα – δίπλα πάλεψαν όλη τους τη ζωή με τη γη, τα ζωντανά και τα ξύλα μέχρι που απόκαμαν αλλά δεν θέλουν να παρατήσουν το νοικοκυριό τους και να πάνε να ζήσουν στο χωριό. Έτσι, κάθε χρόνο ξεκινάνε και φτιάχνουν τα κήπια τους, φροντίζουν το αμπέλι τους και παράλληλα διατηρούν ένα μικρό κοπαδάκι από γιδοπρόβατα για τις ανάγκες του σπιτιού.

Ο Γιάννης Καπνογιάννης, η Σοφία Παπαχρήστου, ο Αντώνης Παπαδάκος, η Κρυστάλλω Καπνογιάννη και ο Βασίλης Καπνογιάννης στην αυλή κάτω από την ανθισμένη πασχαλιά. Όρθιος ο Βαγγέλης Καπνογιάννης.


Με τον Γιάννη και την Κρυστάλλω συναντηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες και κάτσαμε στην αυλή του σπιτιού τους κάτω από την ανθισμένη (μεθυστική) πασχαλιά και αρχίσαμε μια κουβέντα και την οποία θα συνεχίσουμε πολλές φορές ακόμη γιατί η περίπτωσή τους είναι από τις τελευταίες εκείνων των Ελλήνων οι οποίοι ζουν ακόμη σε εξοχικούς οικισμούς διατηρώντας ακόμη …

ΑΘΗΝΑ, 16052014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου