Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ




Το διαβήκαμε κι αυτή τη χρονιά το σύνορο! Μια σελίδα άλλαξε αθόρυβα προχθές  μεσάνυχτα σε όλα τα ημερολόγια και το πρωί ξυπνήσαμε φορτωμένοι με ένα χρόνο περισσότερο στην πλάτη. Τούτο μπορεί μην φαίνεται με την πρώτη ματιά στον καθρέφτη, αλλά σιγά – σιγά το παραδεχόμαστε οι ίδιοι και οπωσδήποτε, και στην πορεία του χρόνου το καταλαβαίνουν και οι άλλοι γύρω και κοντά μας και έτσι πια μας αντιμετωπίζουν.

Συνηθίζεται όμως σε τέτοιες στιγμές και γίνονται και διάφοροι απολογισμοί  και βεβαίως προγράμματα για το επόμενο διάστημα που απλώνεται μπροστά μας οπότε και τα πράγματα σοβαρεύουν για μερικές ημέρες αλλά πολύ σύντομα τα καταπίνει η σκληρή καθημερινότητα και σβήνουν μέσα στο αδυσώπητο κύκλο του χρόνου. Απ’ αυτή τη βάσανο πέρασα μια φορά ακόμη κι εγώ κι αφού εκτίμησα τα πράγματα και τα γεγονότα του περασμένου χρόνου έβαλα κάποιους στόχους για την επόμενη χρονιά και μπορεί και για τη δεκαετία γιατί η ζωή υποστηρίζω είναι μονόδρομος και έτσι πρέπει να την περπατάμε.  


- Η φωτογραφία συμβολική, από άλλο, περασμένο χειμώνα στο χωριό. Ένα τραπέζι στην πλατεία με τέσσερις καρέκλες γύρω του προκαλεί για μια συζήτηση που μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν όπως σε μια άγραφη λευκή σελίδα ή και να σβήσει και να μην τη θυμάται κανένας – όπως το χιόνι με τη σύντομη παρουσία του πάνω στα πράγματα. 

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 16012015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου