Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ




Διπλή γιορτή για τα ευρυτανικά πράγματα και πρόσωπα η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανευρυτανική Ένωση στην «Αίθουσα λόγου και Τέχνης» στη Στοά του βιβλίου και  όσοι παραβρέθηκαν θα έχουν να την θυμούνται.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του νέου επισκόπου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και κατόπιν παρουσιάστηκε η δίτομη έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι κατά το έτος 2011 (7-9 Οκτωβρίου) υπό του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός», και είχε ως θέμα θέμα του» «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός και αι σχολαί των Αγράφων κατά την Τουρκοκρατίαν».  Για το έργο αυτό μίλησαν η ιστορικός – δημοσιογράφος Χαρίκλεια Δημακοπούλου και η Δρ. Φιλολογίας Μαντώ Μαλάμου ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε) Παναγιώτης Κοντός.



Ακολούθησε απονομή τιμής στον ιστορικό Σύνδεσμο «Ευγένιος ο Αιτωλός» για τα υπέρα τα πενήντα (50) έτη παρουσίας του στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ευρυτανίας.  Μίλησαν οι Κώστας Α. Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Δ. Σταμάτης και απονεμήθηκε από τον επίσκοπο κ. Γεώργιο αναμνηστική πλακέτα με σχετικό δίπλωμα στον παραπάνω σύνδεσμο στο πρόσωπο του από της ιδρύσεώς του (1964) μέχρι σήμερα προέδρου του, Παναγιώτου Κων. Βλάχου.


Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το δίτομο βιβλίο μπορεί να απευθυνθεί στην «Παμευρυτανική Ένωση», Κλεισθένους 17, τη. 2103240001, 2106920004 www.panevritaniki.gr. Και panevrytanikienosi@gmail.com

ΑΘΗΝΑ, 04042016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου