Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΕΝΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ

Το πρώτο χελιδονάκι ετοιμάζεται να πετάξει και οι γονείς
 βλέπουν με προσοχή την προσπάθεια.

Ένα ζευγάρι χελιδονιών διάλεξε φέτος να κάνει φωλιά και να δώσει μέσα σε αυτή τη συνέχεια στο είδος τους μια πόρτα σε ένα σφαλισμένο κτίριο στον κεντρικό δρόμο των Δελφών το οποίο είναι προς ενοικίαση και τούτο, δεν αποκλείεται να το ερεύνησαν πριν εγκατασταθούν εκεί εκτιμώντας πως έτσι θα είχαν την ησυχία τους.

Μια χελιδονοφωλιά με έξι χελιδονόπουλα στους Δελφούς.

Σε αυτή τη φωλιά λοιπόν το θηλυκό χελιδόνι γέννησε έξι αυγά και από τα οποία μετά την επώασή τους βγήκαν έξι χελιδονάκια. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται να είναι έτσι πολύτεκνα τα χελιδόνια αλλά αν κρίνω από το μέγεθος της φωλιάς, το γεγονός μαζί με την ανάγκη για περισσότερο κυνήγι εντόμων για την τροφή τους, δημιούργησε πρόβλημα χώρου και τώρα που μεγάλωσαν αρκετά δεν χωράνε. Έτσι τα είδα χθες να είναι στριμωγμένα, το ένα πάνω στο άλλο κυριολεκτικά στη μικρή φωλιά και έμοιαζαν σαν να ήταν έτοιμα να πέσουν στο κενό. Οι κινήσεις τους κάτι τέτοιο έδειχναν αλλά μετά από προσεκτική και επί ώρα παρατήρησή τους διαπίστωσα πως το πρόβλημα θα λύνονταν πολύ γρήγορα γιατί είχε έρθει η ώρα να πετάξουν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με τα δικά τους φτερά.










Έτσι έγινε και ήμουν μάρτυς στη πρώτο πέταγμα ενός μικρού χελιδονιού από τη φωλιά, πρώτο πέταγμα το οποίο μάλιστα ήταν πετυχημένο γιατί αυτό δεν προσγειώθηκε στο δρόμο που κυκλοφορούν κάτι αδίστακτες γάτες αλλά στο ξύλο του φεγγίτη και έμεινε εκεί αρκετή ώρα μουδιασμένο από το μεγάλο τόλμημα. Κάθισε εκεί το μικρό και περίμενε, σε λίγο ήρθε κάποιο από τους γονείς του, κάτι είπαν στη γλώσσα τους και ησύχασε. Το μεγάλο μετά άρχισε να μιλά στα υπόλοιπα που ήταν ακόμη στη φωλιά και αυτά έδειχναν να καταλαβαίνουν πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν κι εκείνα τις φτερούγες τους όπως έκανε το αδερφάκι τους. 

Το πρώτο χελιδονάκι ετοιμάζεται να πετάξει και 
οι γονείς βλέπουν με προσοχή την προσπάθεια.
   
Το πρώτο χελιδονάκι πέταξε αλλά δεν πήγε μακρύτερα από το ξύλο του φεγγίτη και μοιάζει να λέει στα άλλα την εμπειρία του στο κενό...
 
Τώρα ποιο έχει σειρά να πετάξει;
Έπρεπε να φύγω, δεν ξέρω τι απέγινε, αν πέταξαν και τα άλλα και αν τα κατάφεραν να μην γίνουν μεζές του γάτου στο πεζοδρόμιο.

ΔΕΛΦΟΙ. 1306216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου