Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Ο Αντώνης Παπαδάκος καλωσορίζει φίλους και Kαρδιτσιώτες 
στα εγκαίνια του Παντοπωλείου «Αμάραντες Γεύσεις».

Ήταν πολύς ο κόσμος που ήρθε προχθές το βράδυ στα εγκαίνια του Παντοπωλείου «Αμάραντες Γεύσεις» που άνοιξε ο φίλος μας Αντώνης Παπαδάκος στο ωραίο χώρο στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας, στην καρδιά της πόλης, η οποία ανέκαθεν ήταν και είναι δεμένη με την εμπορική δραστηριότητα της πόλης. Και γιόρτασε μαζί του το ξεκίνημα ενός καταστήματος που κατά κοινό λόγο αποτελεί μια πρόκληση για τους καιρούς μας…

Από Θεού άρξασθε... Ο παπα Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και ο παπα Λάμπρος Κρικέλης ευλογούν τα εγκαίνια. και δίπλα στον Αντώνη στέκονται οι γονείς του, Αντιγόνη και Ηλίας Παπαδάκος.

 Η πρόκληση που προτάσσει ο Αντώνης είναι απλή: Να επιστρέψουν στον παραδοσιακό τους χώρο εμπορίου οι παραγωγοί της Καρδίτσας και να φέρουν πάλι τα προϊόντα τους, του πρωτογενή τομέα αλλά και της μεταποίησης στην τοπική αγορά αγαθών, όπως ακριβώς έκαναν και οι παλιότεροι, πριν οι άνεμοι των νέων καιρών τους πάρουν και τους σηκώσουν όλους, παραγωγούς, επαγγελματίες και καταναλωτές στους ορίζοντες της αβεβαιότητας. Σε καιρούς πολύ δύσκολους μάλιστα για το «επιχειρείν» ο Αντώνης Παπαδάκος έκανε, μετά από πολύ σκέψη και ασφαλώς έρευνα αγοράς και προσωπικών δυνατοτήτων, το μεγάλο βήμα, το οποίο όσοι τον γνωρίζουμε και έχουμε συζητήσει μαζί του τα τελευταία χρόνια, να ανοίξει το μαγαζί των ονείρων του και να διαθέτει στα ράφια του ότι καλύτερο παράγει ο τόπος του και ότι ποιοτικό επίσης μπορεί να φέρει από μακρύτερα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Καρδιτσιωτών σε εδώδιμα κυρίως προϊόντα που δεν παράγονται κοντά τους.

Οι φίλοι από την Αθήνα με τον Αντώνη Παπαδάκο και τους γονείς του
Με λίγα λόγια, ο Αντώνης προσέφερε στο Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» το «ράφι» που έλειπε για τους τοπικούς παραγωγούς και τούτο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα όχι μόνο για την προώθηση και την προβολή των αγαθών τους αλλά και ένα ισχυρό στοιχείο ως προς την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των Καρδιτσιωτών (και όχι μόνο βεβαίως) που τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε σε μια απρόσωπη σχέση  του ψυχρού σούπερ μάρκετ με τους στυγνούς μεσάζοντες και τους υπαλλήλους μεγάλων αλυσίδων εμπορίας και καταστημάτων υπερτοπικού χαρακτήρα και συμφερόντων. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι ήδη ορατό από καιρό στο κέντρο της πόλης και βεβαίως από πολλούς συζητιόνταν, αλλά σε συνδυασμό με τις τρομακτικές αλλαγές που συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία και τις αφόρητες πιέσεις της «αγοράς» έμοιαζε να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί και να βρεθεί κάποιος τρόπος που θα αντέστρεφε την θλιβερή πραγματικότητα η οποία εντείνεται με την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Στα εγκαίνια. Από αριστερά: Μαίρη Θεολόγη, η ψυχή του Συλλόγου "Καραγκούνα", 
η Σουλτάνα Μπαμπλέκη που επιμένει να φορά παντού την καραγκούνικη φορεσιά, 
ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σοφάδων Πάνος Σκάρλος, ο δήμαρχος
 Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας Βύρων Παππάς, ο πρόεδρος 
της ΑΝΚΑ Βασίλης Μπέλλης και ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης

Ήταν αξιοπρόσεκτο ότι στα εγκαίνια του Παντοπωλείου, δίπλα στον Αντώνη Παπαδάκο βρέθηκαν οι δήμαρχοι Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ο οποίος είναι και πρόεδρος της Π.Ε.Δ , ο δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος, αντιδήμαρχοι από όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας, εκπρόσωποι από την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας Βύρων Παππάς, ο πρόεδρος δικτύου τροφίμων- ποτών Νομού Καρδίτσας Κωστας Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος της ΑΝΚΑ Βασίλης Μπέλλης και ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης καθώς και ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας Πάνος Τουρναβίτης και ο Κώστας Κουσσαής, πρόεδρος των Καρδιτσιωτών της Αθήνας και όλων ο λόγος συμπυκνώθηκε στην προτροπή: «Στηρίζουμε τον Αντώνη, στηρίζουμε την τοπική οικονομία».

Συγχωριανοί, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος με τον Αντώνη Παπαδάκο.

Στις σκέψεις του Αντώνη είναι εκτός από το ράφι στις «Αμάραντες Γεύσεις» να καθιερωθεί στο Παντοπωλείο η προβολή, μέσω ειδικών αφιερωμάτων στα τοπικά προϊόντα κατά εποχή, είδος και συγκυρία καθώς και κατά τόπο προέλευσης γιατί ο νομός Καρδίτσας με το ποικίλο γεωγραφικό ανάγλυφό του -κάμπος, ημιορεινά, λίμνη Πλαστήρα και βουνά των Αγράφων- διαθέτει μια εκπληκτική ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας πολλά από τα οποία είναι και μοναδικά και κατά συνέπεια περιζήτητα.

Συγχωριανοί από Αμάραντο ήρθαν στα εγκαίνια να ευχηθούν στον Αντώνη καλές δουλειές. 
Οι φίλοι από τη λέσχη "4Χ4" της Καρδίτσας, Πάνος Κυρίτσης, Αικατερίνη Καντερέ 
και Χρήστος Τσόγκας μαζί με τον Ανδρέα Λάππα και τον Αντώνη

Εκείνοι βέβαια που χάρηκαν περισσότερο τα εγκαίνια ήταν οι παραγωγοί της Καρδίτσας, που καμάρωναν τα προϊόντα τους στα ράφια του Αντώνη και πολλοί απ’ αυτούς ήταν εκεί και για να τα συστήσουν στους καταναλωτές και να τους δείξουν ότι στο εξής θα μπορούν να τα βρίσκουν στις «Αμάραντες Γεύσεις». Αρκετοί δε από τους πελάτες, έδειχναν φανερά την έκπληξή τους που είδαν συγκεντρωμένα τα περισσότερα από τα αγαθά του τόπου τους, από όσπρια και γαλακτοκομικά – αλλαντικά μέχρι βότανα και κρασιά, σε ένα χώρο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Τούτο δε αποτελεί και μια άλλη πρόταση του Αντώνη, να βρίσκουν οι επισκέπτες της Καρδίτσας στο Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» όλα τα αγαθά της Καρδίτσας και να φεύγουν ικανοποιημένοι από την πόλη και με γεμάτα καλάθια. 

Ο Αντώνης Παπαδάκος με τον Παναγιώτη Τουρναβίτη, γενικό
 διεθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.
Ο Αντώνης Παπαδάκος με τον διευθυντή της ΑΝΚΑ Βασίλη Μπέλλη.
Ο Αντώνης με τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (ομάδα προβολής) 
Ουραήλογου Δημήτρη, Μεταξία Καλούδη και Μαρία Κλώνη
Το χάρηκαν και οι γονείς του Αντώνη, η Αντιγόνη και ο Ηλίας Παπαδάκος οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις του και τον διδάσκουν με την πείρα τους στην παραγωγή καθώς δραστηριοποιούνται όσο ακόμη τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους με τη γη στο χωριό τους Αμάραντο. Το χάρηκαν και οι συγχωριανοί που χρόνια τώρα παρακολουθούν τις κινήσεις του Αντώνη και ήταν βέβαιοι πως θα έκανε αυτό το μεγάλο βήμα. Και οι φίλοι του όμως από την Καρδίτσα και απ’ όλη την Ελλάδα, από τον ΕΟΣ Καρδίτσας Τη σπηλαιολογική Ομάδα, και την Λέσχη 4χ4 και άλλες πρωτοβουλίες της πόλης  τον αγκάλιασαν με τον τρόπο τους και τον υποστήριξαν έτσι ώστε το όνειρο που συζητούσε μαζί τους να γίνει πραγματικότητα.


Άψογη ήταν η εξυπηρέτηση των εγκαινίων από την επιχείρηση Bonus Vivent
Την υποστήριξη των εγκαινίων είχε το Bonous Εvent που παρουσίασε ωραίες πρωτότυπες συνταγές με προϊόντα των παραγωγών της Καρδίτσας και τα κρασιά που διατέθηκαν ήταν από τα Οινοποιεία «Καραμήτρου», «Κοντοζήση», «Λιάπα», «Φιλία Γη», του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Διοόνυσος» και φυσικά του Χρήστου Εγγλέζου ενώ τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο Βασίλης Τσικρικάς.


Όλοι όσοι βρεθήκαμε προχθές στα εγκαίνια του Παντοπωλείου «Αμαράντες Γεύσεις» του Αντώνη Παπαδάκου ευχηθήκαμε καλές δουλειές και καλή συνέχεια στα ωραία που σκέπτεται…

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, 10012016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου