Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝ



Τα εορταστικά παζάρια· τα λογής παζάρια που διαθέτουν στο κοινό ένα πλήθος από προϊόντα και κυρίως χειροποίητα έργα που προορίζονται να γίνουν δώρα έχουν αυτές τις ημέρες την τιμητική τους και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας σύλλογος, κοινότητα, ομάδα και πρωτοβουλία που να μην έχει προχωρήσει στην οργάνωση ενός αναλόγου. Ειδικά δε το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, μπορεί να πούμε πως όλη η πόλη γύρω απ’ αυτά κινείται.

Βένια Βασιλάκη και Διονυσία Σταυράκη
Διονυσία και Μαρία Σταυράκη και Βένια Βασιλάκη
Εγώ προλαβαίνω και πηγαίνω σε διάφορα παζάρια και προμηθεύομαι διάφορα πράγματα για δώρα και προσωπική χρήση αλλά εκείνο που μου αρέσει περισσότερο, αφενός για τα ωραία πράγματα που διαθέτει αλλά και για το χώρο που διεξάγεται, την αυλή ενός μοναδικού σπιτιού της Αθήνας, είναι το παζάρι του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων, ένα σύλλογο που για προφανείς και σχετικούς με την δραστηριότητά μου λόγους, είμαι μέλος.

Αλεξάνδρα Μαυρίκου
Μαρία Παπαθανασίου
Πέπη Μπιρμπίλη
Βασιλική Ψυχογιοπούλου
Αναστασία και Αλεξάνδρα Σαγανά 
Χαρά Ευρυπιώτη
Γιάννης Τσιμούλιας
Τα πράγματα που είδα χθες στο προανεφερόμενο παζάρι ήταν από τα πιο όμορφα και προσεγμένα αφού όλα κατασκευάζονται με πολύ κέφι, μεράκι και δημιουργικότητα από τις κυρίες που ασχολούνται με αυτά και τα διαθέτουν με την καρδιά τους. Πρόκειται για ξεχωριστά πράγματα που προορίζονται να στολίσουν διάφορα κομμάτια του σπιτιού ή του χώρου δουλειάς, άλλα που ζεσταίνουν το σώμα και τις αισθήσεις μικρών και μεγάλων, πολλά που αφορούν την κοσμητική και την ομορφιά και όλα αποτελούν πρώτης τάξεως δώρα για πρόσωπα αγαπημένα ή άλλα που θέλουμε να τους κάνουμε μια έκπληξη. Φυσικά, από το παζάρι του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (Αγίων Ασωμάτων 45, Θησείο, στο παλιό αθηναϊκό σπίτι με της γύψινες Καρυάτιδες στην πρόσοψη) δεν έλειπαν και οι γευστικές εκπλήξεις με ωραία γλυκά και άλλα εδώδιμα που έφτιαξαν οι φίλοι και τα μέλη του ΙΤΕΜ για να προσφερθούν με αγάπη στους επισκέπτες του.

Έρη Τριανταφύλλου
Ελένη Κυριακίδου, Έρη Τριανταφύλλου, Μαίρη Μπακαλούλη

Το προεδρείο του ΙΤΕΜ: Μαρία Γρυπάρη, Χριστίνα Βερούκη και Έλενα Χαλκουτσάκη



Όσοι λοιπόν πάνε σήμερα στο παζάρι του ΙΤΕΜ εκτός από τα ωραία δώρα που θα βρούνε για να χαρίσουν στους φίλους και τον εαυτό τους, μπορούν να πάρουν μαζί και τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μύλος είναι και γυρίζει… τους καλικάντζαρους οργίζει» που παρουσιάζουν η Κωνσταντίνα Κουτλάκη  με την Αλεξάνδρα Μαυρίκου και απευθύνεται σε παιδιά από 4 – 11 χρονών. 

ΑΘΗΝΑ, 11122016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου