Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ

Ο Φραγκίσκος, η Κατερίνα και ο Άγης

Η νύχτα στη Σύρο το χειμώνα διαφέρει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων για τον απλό λόγο ότι ζουν επάνω στο νησί παραπάνω από 25.000 άνθρωποι. Φυσικά μέσα σε μια νύχτα δεν προλαβαίνεις ούτε να προσανατολιστείς αλλά όταν όμως είσαι μαζί με ανθρώπους που αγαπάνε και γνωρίζουν καλά τον τόπο τους είσαι βέβαιος ότι θα σε οδηγήσουν στο πιο καλό μέρος. 


Ο Φραγκίσκος με την ωραία του τσαμπούνα. 

Ο Νίκος, ο Μίμης και ο Φραγκίσκος 

Ο Φραγκίσκος, ο Μπάμπης και η Κατερίνα
Έτσι και έγινε με τον Μπάμπη Γαβριήλ, παλιό γνωστό του Γιώργου Πίττα, που μας πήγε στην ταβέρνα «Πλακόστρωτο» στο Σαν Μιχάλη ένα από τα ομορφότερα χωριά της Σύρου το οποίο σχεδιάζουμε να γνωρίσουμε τη Δευτέρα. Για το φαγητό, κανένας λόγος, ήταν πολύ καλό. Το ιδιαίτερο όμως ήταν όταν ο Φραγκίσκος ο πατέρας του ιδιοκτήτη του καταστήματος Νίκου πήρε την τσαμπούνα του και άρχισε να παίζει αιγαιοπελαγίτικους σκοπούς. Στο ταμπούρλο τον συνόδεψε ο Δημήτρης (Μίμης) Αγγέλου, ψαράς και δύτης και κάποια στιγμή την θέση του Φραγκίσκου πήρε ο Νίκος. Το κέφι είχε ανάψει αλλά λόγω της ώρας και των υποχρεώσεων της σημερινής ημέρας ο χορός δεν κράτησε πολύ και η συμμετοχή ήταν μικρή. Σημειώνεται πως από το τραπέζι και από το χορό δεν έλειψε ο συνάδελφος από τα παλιά χρόνια της Ελευθεροτυπίας Άγης Κελπέκης ο οποίος ζει μόνιμα πλέον στη Σύρο και η Κατερίνα, καθηγήτρια στο Λύκειο Σύρου. 
 
ΣΗΜ. Το τραπέζι, η μουσική και ο χορός στο «Πλακόστρωτο» δεν ήταν παρά ένα ζέσταμα για ότι πρόκειται να γίνει στην παρουσίαση του βιβλίου στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων. (20122009). 



ΑΘΗΝΑ, 21122016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου